European Focus Day: samen aantal inbraken verminderen

Opsporing Verzocht Preloader

Samen kunnen we het aantal inbraken terugdringen. Op woensdag 16 juni tijdens European Focus Day wordt in 23 Europese landen extra aandacht besteed aan de aanpak van woninginbraken. Dat is hard nodig, want behalve in de donkere winterdagen slaan inbrekers ook tijdens de zomervakantie vaker toe. 

In 2019 - het jaar voor de COVID-pandemie - werd in Nederland bijna 40.000 keer ingebroken. Hoewel het aantal woninginbraken afgelopen jaar door het vele thuiswerken flink daalde, is de verwachting dat deze zomer meer mensen buitenshuis vakantie vieren. Helaas zijn lege huizen een interessant doelwit voor inbrekers. De politie ziet na het versoepelen van de COVID-maatregelen alweer een stijging van het aantal woninginbraken. 

High Impact Crime

Een woninginbraak is een high impact crime met grote gevolgen voor de slachtoffers. Niet alleen zijn zij vaak dierbare spullen kwijt, maar vooral het idee dat er iemand in uw huis is geweest, zorgt voor een gevoel van onveiligheid. 

Tips

Wat kunt u zelf doen om het inbrekers moeilijker te maken? Op European Focus Day worden in het hele land (online) activiteiten georganiseerd waarbij tips en adviezen worden gegeven. Die zijn vaak simpeler dan u denkt: laat een lichtje aan, doe ramen dicht en draai deuren op slot. Ook al bent u zelf op vakantie, met deze maatregelen wekt u de indruk dat er iemand thuis is. Dat schrikt inbrekers af. Bekijk de activiteiten op de agenda.

Webinar

Wat wordt er zoal door inbrekers gestolen en hoe gaan inbrekers te werk? Na dit webinar op donderdagavond 16 juni weet u precies wat u kunt doen om uw huis helemaal inbraakproof te maken. Schrijf u hier in

Bron: EFD

Kijk ook eens naar