Fragment uit 1989: Wie vermoordde Wies Hensen uit Budel?

Wie vermoordde Wies Hensen uit Budel? Deze vraag stelt de politie zich al sinds 1989. Destijds werd haar lichaam in een sloot langs de Loonderweg in Dommelen gevonden; ze was door verstikking om het leven gebracht. Een dader werd nooit aangehouden. 32 jaar geleden besteedde Opsporing Verzocht al aandacht aan de zaak.

De vriendelijke en zorgzame Wies was een bekend gezicht in Budel. De avond voor haar dood bezocht zij nog de kermis in deze plaats.

Opnieuw aandacht 

Om deze onopgeloste zaak opnieuw onder de aandacht te brengen, is de politie een campagne gestart. Onderdeel daarvan is dat tijdens het laatste weekend van augustus het Mobiele Media Lab op de kermis in Budel staat, precies 32 jaar na Wies’ dood.

Uitzending 31 augustus

Opsporing Verzocht besteedt in de uitzending van dinsdag 31 augustus uitgebreid aandacht aan deze cold case: 21.20 uur, NPO 1

Help de politie

Weet u meer over de dood van Wies? Het is nooit te laat om te praten. De familie wacht al meer dan dertig jaar op antwoorden. U kunt uw verhaal eventueel ook vertrouwelijk kwijt bij het Team Criminele Inlichtingen. Voor deze zaak is een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 040 - 20 56 466.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar