Unieke samenwerking met Slachtofferhulp Nederland

Opsporing Verzocht Preloader

Wekelijks kijken er ruim een miljoen potentiële tipgevers naar Opsporing Verzocht. En ook op diverse sociale media weten mensen ons te vinden. Maar naast tips, roepen de aangrijpende verhalen ook vaak emotionele reacties op. Daarom is Opsporing Verzocht een unieke samenwerking aangegaan met Slachtofferhulp Nederland.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

De kijkers van Opsporing Verzocht bepalen het succes van het programma, want samen met jullie lossen wij wekelijks misdrijven op. Presentator en eindredacteur Anniko van Santen vindt de samenwerking met Slachtofferhulp Nederland daarom erg belangrijk: "We hebben als programmamakers van de publieke omroep een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid naar onze kijkers. We confronteren mensen met verhalen en gebeurtenissen waar ze soms boos, bang of verdrietig van worden, zeker als ze zelf ooit iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Iedereen weet dat we dat doen met een doel: tips binnenhalen die de politie en Justitie helpen bij het oplossen van die ellende. Toch leefde al langer bij ons de zorg om die emotionele impact, net als bij onze partners van politie en OM. Wij missen echter de expertise om dat professioneel te begeleiden. Ik ben heel blij dat Slachtofferhulp Nederland die rol op zich wil nemen".

Slachtofferhulp Nederland Preloader
Bron: Slachtofferhulp Nederland
 
Slachtofferhulp Nederland Preloader

Zorg voor onze kijkers 

Heftige beelden van misdrijven kunnen veel emoties oproepen. Dit geldt niet alleen voor kijkers, maar ook voor slachtoffers die een vergelijkbaar misdrijf hebben meegemaakt. Rosa Jansen, voorzitter van Slachtofferhulp Nederland, benadrukt het belang van de samenwerking met Opsporing Verzocht: “Met deze samenwerking komen kijkers, die naar aanleiding van de uitzending behoefte hebben aan hulp, direct op de juiste plek terecht. Daarnaast kunnen wij slachtoffers in contact brengen met lotgenoten zodat zij hun ervaringen en gevoelens kunnen delen met mensen die (ongeveer) hetzelfde hebben meegemaakt. Hierdoor is Opsporing Verzocht niet alleen een programma dat misdrijven oplost, maar ook zorg draagt voor de kijkers ervan".

Hierdoor is Opsporing Verzocht niet alleen een programma dat misdrijven oplost, maar ook zorg draagt voor de kijkers ervan.

Rosa Jansen, voorzitter van Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van een misdrijf, verkeersongeval, ramp en/ of calamiteit. Met emotionele steun, maar ook door ondersteuning in een strafproces en met het krijgen van een schadevergoeding. Heb je zelf iets heftigs meegemaakt? Neem contact op met Slachtofferhulp Nederland.

Kijk ook eens naar