Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

24-jarige man pakt airsoft-wapen af van woningovervallers

Woensdagavond 16 december werd een 24-jarige man overvallen in zijn appartement aan de Beethovenlaan in Doetinchem. De jonge overvallers die hem belaagden, waren gewapend met een mes en een vuurwapen.

Die woensdagavond had het slachtoffer al bezoek van twee vrienden, toen iets na 23.00 uur plotseling de bel ging. Doordat hij wel vaker later op de avond visite krijgt, deed hij zonder argwaan de deur open. 

Compleet overrompeld 

Zowel de bewoner als zijn bezoekers werden compleet overrompeld door de twee gewapende jongemannen. In de worsteling die volgde, raakt de 24-jarige man gewond, maar hij wist wel het wapen in handen te krijgen. Daarop gingen de twee overvallers er met een geringe buit vandoor.

Airsoftwapen lieten ze achter 

Het achtergebleven vuurwapen bleek een airsoft-wapen te zijn waarmee plastic balletjes geschoten kunnen worden. Op dit wapen zitten rode verfsporen. De politie hoopt dat iemand dit wapen herkent.

Dit Airsoftwapen lieten de daders achter Preloader
Dit airsoft-wapen lieten de daders achter
Dit Airsoftwapen lieten de daders achter Preloader

Opvallende, donkere wallen

De twee wat jongere mannen - vermoedelijk 18/ 19 jaar - spraken allebei straattaal. Eén van hen had een wat tenger postuur en was zo’n 1.80m lang. Hij had volgens het slachtoffer opvallende, donkere wallen onder zijn ogen. De andere jongen had een lichte huidskleur, blond of donkerblond haar en was ongeveer 1.85/ 1.90m lang.

Help de politie

Herkent u de mannen op de beelden? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar