Aanslag met brandbommen op woning ambtenaar

Beloning € 12.500

Een 42-jarige gemeenteambtenaar uit Tiel schrok donderdagnacht 7 februari wakker van een grote brand in zijn woning aan de Altenastraat. Vermoedelijk is de brand ontstaan nadat er brandbommen naar binnen zijn gegooid.

update

Na de uitzending hebben zes mensen informatie doorgegeven aan de politie. Ook zijn er nieuwe bewakingsbeelden van de Mercedes.

Vanwege de ernst van deze zaak beschouwt de politie de aanslag als een poging tot moord. Er is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Verband met werk bij gemeente

De politie gaat ervan uit dat de brandbommen zijn gegooid omdat de man des huizes bij de gemeente werkt. Hij behandelt complexe dossiers waarbij partijen een conflict hebben met de gemeente; zoals zorgfraude, het onteigenen van woningen en problematiek rond woonwagenkampen en horecavergunningen.

Drie explosies

Rond 01.15 uur lagen de bewoners boven te slapen. Gelukkig hebben ze na het horen van de harde knal kunnen vluchten via het balkon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In totaal zijn er die nacht drie explosies gehoord. Iets verderop, aan de Kersenboogerd, zijn vlak voor de aanslag twee bedrijfsauto’s in brand gestoken. Mogelijk hebben deze branden iets met de aanslag te maken en was het een afleidingsmanoeuvre.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes gezien

Een getuige heeft bij deze brandstichting een donkerkleurige Mercedes zien rijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zo'n auto komt ook voor op bewakingsbeelden uit de omgeving.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nieuwe bewakingsbeelden Mercedes

De betrokken Mercedes is ook te zien op bewakingsbeelden van de Laan van Westroijen die donderdagochtend. Herkent u deze auto of weet u wie de mogelijke eigenaar is? Tip de politie!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daarnaast zijn er rond die tijd twee lopende mannen gefilmd. Heeft u een idee wie dit kunnen zijn? Geef het alstublieft door aan de politie.

Twee of drie mannen

Een getuige heeft twee of drie jonge mannen gezien, van wie één met een lichtgetinte huidskleur. Vermoedelijk zijn ze tussen de 20 en 25 jaar oud en tussen 1.70 en 1.90 meter lang.Alle verdachten hebben een slanke lichaamsbouw en hadden donkere kleding aan. Eén van hen droeg mogelijk een zwarte jas met daaronder een lichtgrijze hoody.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft die nacht rond 01.00 uur twee of drie mannen gezien in de omgeving van de Altenastraat en/of weet wie zij zijn? Tippen kan op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Volkswagen Golf GTD

De getuige dacht ook een Volkswagen Golf GTD te horen. Deze auto is niet gezien, maar maakte volgens de getuige een kenmerkend ronkend geluid. Misschien kan iemand zo'n auto in verband brengen met de verdachten.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar