Beloning in vermissingszaak Wico van Leeuwen

Beloning € 10.000

Wico van Leeuwen was 48 jaar oud toen hij op 17 mei 2022 voor het laatst werd gezien. Hij fietste op dat moment richting een woning aan de Heerlijkheidstraat in Borculo, waar hij tijdelijk verbleef. De politie houdt er sterk rekening mee dat Van Leeuwen slachtoffer van een misdrijf is geworden.

Sinds onze uitzending van 1 november 2022 ontving de politie zo’n zestig tips van mensen die meenden dat ze Van Leeuwen ergens hadden gezien of iets dachten te weten over de mogelijke achtergrond van zijn verdwijning. Dat leidde tot een aantal zoekingen en getuigenverhoren, maar tot op heden niet tot Van Leeuwens locatie.

Woning aan de Heerlijkheidstraat

De politie heeft sindsdien onderzoek gedaan in onder meer het Twentekanaal in Enschede, een bosperceel aan de Scherpenoordsdijk in Geesteren, een woning aan de Giffelerweg in Neede en afgelopen oktober al in een vijver in Eibergen.
Een vermoedelijk belangrijke locatie in het onderzoek is het Borculose pand aan de Heerlijkheidstraat. Na eerdere zoekingen daar heeft de politie op 14 februari 2023 opnieuw tactisch en forensisch onderzoek verricht in en om die woning.

Onderzoek aan de Heerlijkheidstraat Preloader
Onderzoek aan de Heerlijkheidstraat
Onderzoek aan de Heerlijkheidstraat Preloader

Verdwenen laptop en telefoon

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot opheldering in dit onderzoek. Daarnaast vraagt de politie uw aandacht voor bezittingen van Van Leeuwen die verdwenen zijn. Dat betreft onder meer een zilverkleurige laptop of ‘chromebook’ van het merk Acer en een smartphone, type Redmi 9A, van het merk Xiaomi.
Heeft u een idee waar die apparaten kunnen zijn en/of wie ze in bezit heeft (gehad) sinds 17 mei 2022, meld het alstublieft bij de politie. Dat kan als u dat prettiger vindt natuurlijk ook anoniem.

Help de politie

Uw informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar