Berovingen oudere mensen

Er kwamen 10 tips van mensen die het koppel meenden te herkennen. Die zijn in onderzoek, maar nieuwe tips blijven welkom.

De oudere man heeft met vrouw boodschappen gedaan bij AH supermarkt in winkelcentrum Arkendonk aan de Dommelbergenweg in Oosterhout en loopt, rond 12.30 uur, alvast naar zijn geparkeerde auto. Hij zet het wagentje naast de auto en wil instappen om op zijn vrouw te wachten. Zelf kan hij de spullen niet inladen. Maar voordat hij kan instappen, wordt hij tegen de grond geduwd. Meteen wordt zijn pinpas uit zijn binnenzak gerold. Er zijn twee daders bij de beroving betrokken, een man en een vrouw. Later wordt met de pinpas in Raamsdonksveer gepind. De beroving zelf staat niet op bewakingsbeeld, maar de daders wel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1 in Oosterhout

De man is lichtgetint; een jaar of 25 à 30; ongeveer 1.80 à 1.85 meter lang; heeft een stevig postuur; donker kort haar en hij draagt een lichtkleurig kort jasje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2 in Oosterhout

De vrouw is ook lichtgetint; rond de 30 jaar; een kop kleiner dan de man, ongeveer 1.60m à 1.65 meter; ze heeft donker lang haar in een paardenstaart; draagt een lange roze trui onder een halflange donkere jas en ze heeft een tas bij zich met daarop een zogenoemd vredesteken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nijverdal

Zaterdag 24 maart, tussen 16.00-17.30 uur, hebben vermoedelijk dezelfde daders ook de portemonnee van een mevrouw op het Nijveldserf in Nijverdal gestolen, met daarin o.a. haar pinpas. De daders spraken het slachtoffer eerder die middag al aan bij een filiaal van Zeeman in Nijverdal. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze de vrouw vervolgens naar het Nijveldserf gevolgd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders in Nijverdal

De man draagt een lichte trui en de vrouw heeft zwart haar en ze heeft ook hier een tas bij zich met daarop een zogenoemd vredesteken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders uit Oosterhout en Nijverdal aan de hand van de bewakingsbeelden en de gegeven signalementen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft vrijdagmiddag 16 maart iets van de beroving van de 75-jarige man bij de AH supermarkt in het Brabantse Oosterhout gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft zaterdag 24 maart iets gezien van de diefstal van de portemonnee op het Nijveldserf in Nijverdal?

Kijk ook eens naar