Betrapte inbrekers bedreigen bewoner

Wanneer de bewoner van een huis aan de Westerdreef op 23 november 2018 thuiskomt, vluchten langs hem heen drie inbrekers naar buiten. Zij zijn iets verderop door een camera vastgelegd.

update

Er is één tip binnengekomen. Heeft u informatie? Geef het door via 0800 - 6070.

Om ongeveer 19.20 die vrijdagavond hoort de bewoner gestommel op de bovenverdieping. Direct daarop komen drie onbekende mannen de trap af gestormd.

De mannen bedreigen het slachtoffer met schroevendraaiers en roepen dat ze geld willen. Maar ondanks de schrik laat de 75-jarige bewoner zich niet overdonderen. Hij zegt dat ze moeten opkrassen – en dat doen ze.

 

Signalementen

Meneer heeft een goede beschrijving van de inbrekers kunnen geven. Hopelijk helpt dat, met de bewakingsbeelden, het drietal te herkennen.De man die voorop liep de trap af, is vermoedelijk rond 20 jaar oud. Hij heeft een fors postuur, is 1.70 à 1.75 meter lang en is blank of lichtgetint.

Volgens het slachtoffer hadden de andere twee inbrekers sluik, zwart haar. Eén van hen is tussen 1.60 en 1.65 meter lang en had een flinke snor.De derde dader is zo'n tien centimeter langer en had een klein, zwart snorretje. Alle drie de inbrekers droegen een donkerkleurig, gewatteerd jack, een spijkerbroek en sportschoenen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht gefilmd

Voor zover de bewoner het kan overzien, is er niets buitgemaakt. Nadat het drietal via de voordeur het huis uit vluchtte, zijn ze iets verderop in de buurt gefilmd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ze renden op dat moment over een pad dat vanaf de Westerdreef tussen de huizen door richting de Dirk van den Broek loopt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent één of meer van de rennende mannen?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar