Bluffende vrouwen duperen winkeliers

Een vrouw die een medewerkster misleidde in een Bruna-filiaal in Voorthuizen, lijkt in diezelfde gemeente meer winkeliers te hebben gedupeerd. Op dezelfde dag, 24 augustus 2022, gebruikte een andere vrouw dezelfde truc tien kilometer verderop in Putten.

Hun werkwijze is simpel, maar helaas doeltreffend: vriendelijk blijven kletsen en even heel duidelijk een bankbiljet van 50 euro laten zien. Vervolgens leiden ze de winkelier af en dan bluffen ze dat ze zojuist 50 euro hebben betaald voor iets kleins. Het gevolg bij de Bruna was dat de onbekende vrouw zowel een pakje sigaretten áls het wisselgeld tot 50 euro meekreeg.
De verdachte in Putten paste dezelfde bluf toe bij een dierenwinkel, waar ze met hondenkluifjes én het wisselgeld naar buiten liep. Het briefje van 50 euro dat beide vrouwen kort in de aanslag hadden, hebben ze nooit afgegeven. Gelukkig is de truc in beide gevallen vastgelegd op beeld en zijn de daders goed te zien.

Mogelijk een bende

De politie vermoedt dat deze vrouwen vaker toeslaan, ook in andere delen van het land, en mogelijk deel kunnen uitmaken van een grotere bende die zich met dit soort criminaliteit bezighoudt.
Heeft u een idee wie zij zijn of waar ze zich ophouden of bent u mogelijk zelf slachtoffer geworden van een soortgelijke truc? Neem alstublieft contact op met de politie.

Geef uw tip door

Wie herkent (een van) de vrouwen op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar