Brand jachthaven

Opnieuw woedde er een grote en gevaarlijke brand in de regio.

update

Er meldden zich 3 getuigen, maar de politie ontvangt graag nog meer tips of beeldmateriaal.

Op donderdagochtend 15 januari 2015 werd er rond 05.00 uur een grote brand ontdekt in de jachthaven van Wessem in Midden-Limburg. De situatie was extra gevaarlijk omdat er op de boten en woonarken gasflessen stonden die ontploften. Twintig boten werden bijna compleet verwoest en de schade loopt in de miljoenen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over de brand?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

De politie wil te weten komen wat de oorzaak is van deze brand en wil daarom zo snel mogelijk in contact komen met iedereen die afgelopen donderdagochtend, of al de voorgaande nacht of periode, daar in of rond de jachthaven iets afwijkends is opgevallen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op donderdagochtend 15 januari 2015 of in de nacht of periode daarvoor iets opvallends gezien wat met de brand in de jachthaven van Wessem te maken zou kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verband

Mogelijk is er een verband tussen deze zaak en de brand van 16 december in de jachthaven van Roermond, waarbij asbest vrij kwam.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer branden

In het onderzoek worden ook twee andere branden in de regio meegenomen. Op 6 december werden in Herten drie boten op een jachtwerf door brand vernield en op 10 december brandde in Ohé en Laak een woonboot, die bij een camping lag, af en twee boten liepen schade op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beeldmateriaal

Mochten mensen naar de brand zijn komen kijken en hebben ze daar foto’s of filmpjes van gemaakt, dan wil de politie dat materiaal heel graag bekijken. U kunt het materiaal ook zelf naar de politie uploaden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er foto’s of filmpjes van de brand gemaakt?

Kijk ook eens naar