Brandbom bij café; politie toont verdachten

De politie maakt beelden openbaar van de verdachten van de brandstichting bij een café in Geffen. Aan de Kerkstraat in het Brabantse dorp zijn die maandagavond 8 januari 2024 twee personen gefilmd. Dankzij brandwerende maatregelen die de eigenaren hadden getroffen bleef de schade gelukkig beperkt.

Op de camerabeelden is te zien hoe de twee verdachten richting café Govers liepen. Terwijl de ene man leek te filmen met zijn telefoon, verrichtte de andere wat handelingen op het overkapte terras. Deze tweede verdachte had een tas bij zich en is een roker.
Direct nadat het tweetal er te voet vandoor ging, volgden een steekvlam en een explosie. Onderzoek wees uit dat bij de ingang van het café een brandbom was aangestoken.

Getuigenoproep

Heeft u een idee wie de personen op de beelden kunnen zijn en/of waarom zij de brand hebben gesticht? Weet u mogelijk iets over een opdrachtgever? Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving waar het tweetal mogelijk op kan staan? Meld dat dan alstublieft bij de politie; desnoods anoniem.
De recherche wil ook graag weten hoe de verdachten naar de Kerkstraat zijn gekomen en er vertrokken, rond 23.10 uur die 8e januari. Heeft u een idee over een voertuig waar het duo mogelijk gebruik van maakte, laat ook dat alstublieft zo snel mogelijk weten.

Uw informatie en/of beelden

Uw camerabeelden naar het onderzoeksteam uploaden kan via het tipformulier. Vertellen wat u weet of vermoedt kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar