Brandstichting in café-zaal aan de Maasdijk

Gelukkig weten twee bewoners die thuis zijn tijdig aan de brand te ontsnappen

update

Er kwamen gelukkig meer dan 20 reacties. De rechercheurs kunnen vooruit maar krijgen graag nog tips over de dader met de opvallende jas, en over van wie de auto kan zijn.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Café Zaal D’n Dijk

De zaak was gevestigd in een monumentaal pand  aan de Maasdijk in het Brabantse Ravenstein bij Oss. Het pand stamt uit ongeveer 1880 en ligt langs de Maas. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brandstichting

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni rond 02:35 uur komt er iemand met een gevulde rugzak richting het pand gelopen. Deze persoon loopt de trap af naar de kelder van het café. Zodra de kelder vlam vat komt dezelfde figuur gehaast de trap weer op en rent weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brandstichter

Het gaat om een man met kort haar, vermoedelijk met inhammen. Hij droeg een opvallende jas of vest met donkere mouwen en een donkere kraag, een lichte broek en donkere schoenen met witte zolen. Verder had hij een tas in zijn linkerhand.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de brandstichter aan de hand van de beelden mogelijk in combinatie met het signalement?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bestelauto

Hoogstwaarschijnlijk is de man met een bestelauto naar het café gebracht. Die komt in eerste instantie vanuit de richting Demen. Rijdt een aantal maal voorbij het café. En parkeert uiteindelijk aan de overkant van de straat. Ook nadat de vlammen uit het pand slaan lijkt de brandstichter met dezelfde bestelauto weer te vertrekken. Terug in de richting Demen.

Peugeot of Citroën

Onder andere op basis van de exacte locatie van de tankdop vermoed de politie dat het waarschijnlijk gaat om een Peugeot Partner TePee type 2 of een Citroën Berlingo. Specifiek aan deze auto is de trekhaak.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie, mogelijk in de omgeving Ravenstein, rijdt in precies zo’n bestelauto?

Fietsers

Vlak nadat de bestelauto wegrijdt fietst er iemand op het fietspad tegenover het café. Vermoedelijk was diegene op weg vanuit het centrum van Ravenstein in de richting van Grave. Een tweede fietser komt vanuit de richting Grave en rijdt richting het centrum en de zojuist weggereden bestelauto. En dan is er nog een derde fietser die na het wegrennen van de brandstichter richting Grave fietst.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie waren de fietsers die rond het tijdstip van de brandstichting in de buurt van het café reden?

Serie branden

Er is een hele serie branden geweest in Ravenstein, vooralsnog hebben die nog geen raakvlakken met deze brand in café D’n Dijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de aanleiding van de brand?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar