Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Brandstichting Porsche Cayenne en Mini Cooper aan het Coolhof

Het gezin heeft eigenlijk heel veel geluk gehad dat het alleen bij materiële schade is gebleven.

update

Er is een eerste verdachte aangehouden, een vrouw (20) uit Vught. Zij is weer op vrije voeten, maar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand. De rechercheurs gaan ervanuit dat er meer verdachten gaan worden aangehouden. Deze vrouw kwamen ze mede door uw tips op het spoor.

In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december 2013 werden de twee auto’s, een Porsche Cayenne en een Mini Cooper cabriolet van een gezin met twee dochters wonend aan het Coolhof in Moergestel in brand gestoken. De auto’s stonden geparkeerd op nog geen meter afstand van de zijgevel en ook die vatte vlam. Gelukkig werden de bewoners op tijd wakker en is er alleen materiële schade.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevaarlijk

Het gezin heeft gevaar gelopen doordat de auto’s op zeer korte afstand van de zijgevel stonden. En brand is eigenlijk altijd gevaarlijk want het kan razendsnel om zich heen grijpen en ook door de hitte en rook kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brandstichting

Forensisch Technisch Onderzoek heeft niet alleen aangetoond dat het hier gaat om brandstichting maar ook dat de kans groot was dat de brand was overgeslagen op de woning waar op dat moment dus een heel gezin lag te slapen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schade

De Porsche Cayenne en Mini Cooper cabriolet zijn door de brand volledig verwoest. Ook de zijgevel van de woning is door de brand aangetast.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Dit lijkt niet op vandalisme. Het kan iets in de privésfeer zijn maar het zou ook zomaar een zakelijk conflict kunnen zijn. De politie wil graag met mensen in contact komen die hier meer over weten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte auto

De auto met daarin de mogelijke brandstichter rijdt die nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december even na 01.00 uur en zo’n vijf minuten voor de brand in eerste instantie verkeerd en het hofje voorbij waar de familie woont. Blijkbaar wordt de vergissing snel opgemerkt want de auto komt weer teruggereden en rijdt nu wel de goede kant op. Een minuut na de brand rijdt de auto weer weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Renault Clio

De auto is zeer waarschijnlijk een 3-deurs Renault Clio, type 2, bouwjaar 1998-2003 met opvallende niet-originele spaakvelgen. Hij hoeft natuurlijk niet van de brandstichter zelf te zijn die kan hem ook geleend hebben of misschien is hij niet de bestuurder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijke richting

De politie heeft ontdekt uit welke vermoedelijke richting de Renault Clio die nacht is gekomen. Zo’n twintig minuten voor de brand heeft er op de N65 traject Tilburg-Den Bosch ter hoogte van Oisterwijk zo’n grijze Renault Clio gereden, komend vanuit Den Bosch richting Tilburg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december 2013 getuige geweest van de brandstichting op een Porsche Cayenne en Mini Cooper aan het Coolhof in Moergestel?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de dader is, mogelijk in combinatie met de bewakingsbeelden en/of een 3-deurs grijze Renault Clio met niet-originele spaakvelgen van het bouwjaar 1998-2003?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er een 3-deurs grijze Renault Clio met niet-originele spaakvelgen, bouwjaar 1998-2003, uit de regio Tilburg-Den Bosch op de een of andere manier in verband brengen met deze brandstichting?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de auto ook gezien die nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 december in de omgeving van het Coolhof in Moergestel?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over een mogelijk motief?

Kijk ook eens naar