Brandstichtingen in Kerkrade, Heerlen en Nuth

Een jerrycan en een verfstripper zijn mogelijk belangrijke sporen naar de daders of daders.

update

4 mensen reageerden, maar de zaak is nog niet opgelost.

In Zuid-Limburg lijken drie brandstichtingen binnen een maand een verband met elkaar te hebben. Wie heeft er iets verdachts gezien?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kerkrade

Op zondagavond 15 februari 2015 wordt er geprobeerd brand te stichten op de Meuserstraat in Kerkrade. Daar wordt in een woonhuis een vreemde lucht geroken. De brandweer rukt uit voordat het uit de hand loopt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagavond 15 februari 2015 getuige geweest van de poging brandstichting op een huis op de Meuserstraat in Kerkrade?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Heerlen

Op diezelfde zondagavond 15 februari wordt er rond 22.00 uur brand ontdekt bij een bedrijfspand aan de Passartweg in Heerlen waar een groot aantal auto’s staat gestald. Het vuur grijpt zeer snel om zich heen, en een aantal woningen in de omgeving moet ontruimd worden. Het bedrijfspand waar de brand ontstond gaat helemaal verloren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op diezelfde zondagavond 15 februari rond 22.00 uur getuige geweest van de brandstichting bij een bedrijfspand aan de Passartweg in Heerlen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nuth

Op vrijdag 6 maart 2015, nog geen drie weken later, ontdekt een inwoner van een flat aan de Parklaan in Nuth wanneer hij rond 17.45 uur thuiskomt, dat er iemand binnen is geweest en heeft geprobeerd brand te stichten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdag 6 maart 2015 getuige geweest van de poging brandstichting in een flat aan de Parklaan in Nuth?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verband

De politie vermoedt dat er een verband is tussen de drie brandstichtingen en zoekt sowieso getuigen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er bij één van de plekken iets verdachts gezien wat mogelijk met de brandstichtingen te maken zou kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jerrycan

Bij de enorme brand in Heerlen werd een rode jerrycan gevonden. Hij heeft een inhoud van 5 liter en inmiddels hebben de rechercheurs achterhaald dat die in 2008 is geproduceerd. Die is dus langere tijd in iemands bezit geweest.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Van wie is de rode jerrycan geweest, wie mist er opeens zo’n jerrycan of heeft iemand met die jerrycan in Heerlen gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verfstripper

Bij de mislukte brandstichting in Nuth blijft een verfstripper achter waarmee de indringer de brand probeerde te starten. Het is er één van Black & Decker en het is een soort föhn. Dit model is al een tijd uit productie en valt dus mogelijk te koppelen aan iemand.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de verfstripper, of heeft iemand met die verfstripper in Nuth gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan de jerrycan en/of verfstripper linken aan iemand die iets met deze brandstichtingen te maken zou kunnen hebben?

Kijk ook eens naar