Brutale insluipers stelen sieraden uit woning

In het Brabantse lintdorp Oosteind, naast Oosterhout, liggen de meeste woonhuizen aan de Provincialeweg. Zo ook dat van de slachtoffers van een brutale insluiping, midden op de dag, op vrijdag 2 juni 2023.

Het bejaarde echtpaar was aan de voorkant van hun huis aan het tuinieren toen vermoedelijk via de achterkant twee mannen naar binnen glipten. Die maakten, voordat ze werden ontdekt en er rap vandoor gingen, onder meer een aantal dierbare sieraden van de bewoners buit.

Beelden verdachten

Uit onderzoek blijkt dat de verdachten bij meerdere woningen een kijkje hebben genomen. Een getuige heeft hen daarbij zelfs foto’s zien maken en ook is een van de mannen gefilmd door een deurbelcamera in de omgeving. Te zien is dat hij die vrijdag een opgeschoren kapsel en een vlassig snorretje had.

De beide verdachten zijn ook nog lopend over de Provincialeweg op beeld vastgelegd. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie zij zijn en/of waar de politie hen kan vinden.

Gouden sieraden

Onder de spullen die het tweetal buitmaakte zijn gouden sieraden ter ere van de gouden bruiloft van de slachtoffers, zoals een ketting en een armband. Heel verdrietig om die te moeten missen. 
Verder is contant geld gestolen en nog een aantal andere gouden sieraden, waaronder een halsketting en een horloge.

Een deel van de buitgemaakte sieraden Preloader
Een deel van de buitgemaakte sieraden
Een deel van de buitgemaakte sieraden Preloader

Deel uw informatie

De politie sluit niet uit dat de insluipers die in Oosteind toesloegen vaker op dievenpad gaan, mogelijk ook in andere provincies. Uw informatie over de verdachten doorgeven kan op onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar