Criminelen hebben het voorzien op steigerdelen

Drie bedrijven waren in het voorjaar van 2021 doelwit van dieven. De daders hadden het in Zwolle en Deventer gemunt op steigerdelen en aanhangers. De politie houdt er rekening mee dat één en dezelfde bende achter de diefstallen zit, al is dat niet zeker.

Op donderdagavond 15 april sloegen de dieven toe bij een bedrijf aan de Duurstedeweg in Deventer. Rond 20.45 uur klommen daar twee mannen over een afgesloten hek om vervolgens de binnenplaats te verkennen. 

update
teaser-date

21-09-2021 21:13

Er is veel meegedacht over de diefstallen van steigermaterialen: tegen de twintig tips. Er is ook informatie doorgegeven over de gestolen partij steigers met groene delen. Dank voor het meedenken! Het onderzoek gaat door.

Zonder achterlicht 

Kort daarna sloot een derde persoon zich bij hen aan. Ze hadden het voorzien op een aanhanger en steigerdelen, die ze met behulp van hun zwarte Volvo het terrein af kregen. Daarbij verzuimden ze het licht aan te sluiten, waardoor de aanhanger zonder werkend achterlicht Deventer in reed.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de bewuste aanhanger nu is of herkent de zwarte Volvo?

30.000 euro buit in Zwolle

De diefstal van dergelijke bouwmaterialen is zo lucratief dat ook in Zwolle voor ruim 30.000 euro aan steigermateriaal en aanhangers is gestolen.
Het gebeurde op 12 mei bij een bedrijf aan Marsweg. Mogelijk dezelfde bende gebruikte die nacht twee andere stationwagens om hun buit te vervoeren.

De steigers die hier zijn gestolen zijn makkelijk te herkennen aan de groene onderdelen, die het bedrijf er speciaal op had laten maken.

Derde diefstal

Eind mei 2021 was opnieuw een bedrijf in Deventer de klos. Hier wisten mannen bij een bedrijf aan de Smeenkhof twee aanhangers met steigerdelen te stelen. Ook deze keer maakten de dieven gebruik van stationwagens; vermoedelijk een Peugeot met zonnedak en een Opel. Dankzij track-and-trace zijn deze aanhangwagens teruggevonden in Bathmen vlak bij Deventer en in het Utrechtse Westbroek.

Help de politie

Herkent u de verdachten op de beelden of vermoedt u wie zij kunnen zijn? Neem alstublieft contact op. Ook als u weet waar de steigerdelen, stationwagens en/of de aanhangers zijn gebleven, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar