Diefstal van 24 waardevolle postduiven

Vierentwintig postduiven werden gestolen van een enthousiaste hobbyist in het Brabantse dorp Made, boven Oosterhout en niet ver van Breda. De verdwenen vogels behoorden volgens hun eigenaar tot de internationale top en zijn in totaal zo’n anderhalve ton waard.

Het 75-jarige slachtoffer ontdekte de diefstal op donderdagochtend 1 oktober 2020. Vermoedelijk hebben de daders voorafgaand aan de diefstal de situatie verkend met behulp van een drone.

Getuigenoproep

Helaas voor het onderzoek hebben de daders amper sporen achtergelaten en ook zijn er in deze zaak geen camerabeelden. De politie hoopt daarom op getuigen die informatie kunnen hebben.
Heeft u iets gezien in de omgeving van de Fresiastraat die ochtend in Made, gemeente Drimmelen, dat met de diefstal te maken kan hebben? Of heeft u mogelijk ander informatie over mogelijke daders of over het lot van de meegenomen duiven? Laat het alstublieft de politie weten.

Help het onderzoek verder

Het kan zijn dat de gestolen duiven zijn of worden verkocht, mogelijk in het buitenland. Ook zouden ze Nederland gebleven kunnen zijn en gebruikt worden voor de kweek.
Wie heeft informatie die de politie bij dit onderzoek kan helpen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via onderstaande link kunt u de eigenaar van de duiven een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar