Dievenbende heeft het op ouderen voorzien

Twee oudere dames werden in juni 2022 slachtoffer van vermoedelijk dezelfde dievenbende. In de Gelderse plaatsen Malden en Druten stalen de daders de portemonnee van het eerste slachtoffer en de hele handtas van het tweede. De politie kan u duidelijke beelden laten zien van allebei de incidenten.

Het lijkt om in totaal vier mannen te gaan die op beeld zijn vastgelegd: twee keer twee dezelfde, beide keren vergezeld van mogelijk een ándere derde. Alles wijst erop dat de mannen heel geoefend zijn in dit soort misdrijven.

Bankpassen gebruikt

Herkent u een of meer van de mannen op de beelden hierboven, neem alstublieft contact op met de politie. Vermoedelijk behoren zij tot een bende die, mogelijk in wisselende samenstelling, ook elders in het land uit stelen gaat.
Van de 82-jarige mevrouw die op 22 juni werd bestolen in winkelcentrum Kloosterhof in Malden, moet eerder de pincode zijn afgekeken. Met haar bankpas werd 1.400 euro gepind. Het tweede slachtoffer, 78 jaar oud, raakte acht dagen later in Druten haar portemonnee en haar huissleutels kwijt, evenals haar telefoon met dierbare foto’s erop. Haar pas werd in Druten en in Utrecht contactloos gebruikt.

Geef uw tip door

Wie herkent (een of meer van) de daders op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar