Dievenbende heeft het voorzien op bejaarden

Tot drie keer toe binnen tien dagen komt dezelfde vrouwelijke verdachte in beeld na diefstallen in Soest, Houten en Soesterberg. Ze werkt waarschijnlijk niet alleen, maar is wel steeds degene die de gestolen bankpas gebruikt.

Op dinsdag 20 maart 2018 wordt bij hun woning in Houten een ouder echtpaar aangesproken door twee vrouwen en een man. Met een smoes en wat afleiding lukt het het drietal om de bankpas van de bewoonster te stelen.

Vermoedelijk hadden deze daders de pincode afgekeken toen het echtpaar boodschappen deed bij de Jumbo aan de Odijkseweg. Met de bankpas wordt een aanzienlijk geldbedrag opgenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bankpas gerold

Drie dagen later, in Soest, wordt in een boekwinkel de bankpas gerold van een 86-jarige dame. Ook hier heeft het er alle schijn van dat direct ervoor de pincode is afgekeken.Er verdwijnt vervolgens die dag flink wat geld van de rekening van het slachtoffer.

Doortrapte truc

Op 29 maart 2018 in Soesterberg wordt wederom een flink bedrag buitgemaakt. Met een doortrapte babbeltruc weet een onbekende man achter de pincode te komen van een 80-jarige mevrouw. Zij had net boodschappen gedaan bij de Plus aan de Rademakerstraat en wordt bij haar woning benaderd door een man die zegt dat hij bij die supermarkt werkt.Er is iets niet goed gegaan bij het afrekenen, zo beweert de man. Hij weet het slachtoffer zover te krijgen dat ze een klein bedrag nabetaalt. Daarvoor haalt hij een mobiel pinapparaat tevoorschijn, waarmee hij de vrouw laat ‘afrekenen’. De man weet nu de pincode van het slachtoffer. Nadat hij haar bankpas weet te stelen, vertrekt hij.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Waarschijnlijk een bende

Na alle drie de diefstallen is het dezelfde vrouw die de bankpas gebruikt bij geldautomaten. Op bewakingsbeelden is ze te zien bij de ING Bank in het centrum van Houten en bij de ABN Amro aan de Neude in Utrecht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deze vrouwelijke dader maakt waarschijnlijk deel uit van een bende, waartoe in elk geval een andere vrouw en minimaal één man behoren. Het is zeer aannemelijk dat deze bende vaker toeslaat, ook op andere plekken in het land.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de vrouw op de bewakingsbeelden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft deze vrouw gezien, mogelijk in het gezelschap van anderen?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar