Dode man gevonden in zijn grijze Porsche onder ecoduct

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 is aan de Rijksweg in Schaijk een zwaargewonde man in zijn auto gevonden. De man werd om 15.00 uur ontdekt door twee tienerjongens die langsfietsten.

update

Op vrijdag 9 november is er een 21-jarige verdachte aangehouden. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere mensen betrokken zijn. Het onderzoek naar de moord gaat door.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Het slachtoffer is een 51-jarige man uit Nistelrode, een autosloper, hij was waarschijnlijk vlak ervoor neergeschoten. Hij is gevonden in zijn opvallende grijze Porsche Panamera onder ecoduct Maashorst. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Henk Baum

Henk Baum (51) was een bekende  van de politie en woonde al jaren met een aantal familieleden op een woonwagenkamp aan het Loosven in Nistelrode. Hij werkte in Oss, bij zijn twee bedrijven: Baum Auto’s en autosloperij Baum.

Wie reed of reden er in blauwe Ford Fiësta?

Mogelijk hebben de daders een blauwe Ford Fiësta gebruikt, die auto is diezelfde donderdagmiddag namelijk gevonden in het verlengde van de Weversweg in het dorp Zeeland, vlakbij. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden blauwe Ford Fiësta

Ruim een week na de dood van Henk heeft de politie besloten bewakingsbeelden openbaar te maken, waaruit blijkt dat hij voor zijn dood werd gevolgd. Henk is die fatale middag in zijn Porsche vertrokken vanaf zijn autobedrijf aan de Diezestraat in Oss en werd gevolgd door een blauwe Ford Fiësta. Dat hij tijdens die rit richting het ecoduct is gevolgd, blijkt uit beelden van een tankstation.Eerst zien we de Porsche van Henk Baum rijden over de Graafsebaan in Oss. Vrij snel daarachter zien we ook de blauwe Ford Fiësta. We zien op de beelden op de linkerbaan Henk in zijn Porsche. Kort daarachter rijdt een blauwe Ford Fiësta.Vlak erna wordt Henk bij het ecoduct  Maashorst  neergeschoten. Het lijkt erop dat de Ford Fiësta meteen na de moord is doorgereden richting Schaijk. Om 14.50 uur wordt de auto daar gefilmd als deze vanaf de Rijksweg de Zeelandsedreef  inrijdt.  

Nabbegat

In het bosgebied wordt de auto achtergelaten. Dat is aan het Nabbegat, in het buitengebied van het plaatsje Zeeland, zo’n 8 kilometer van de plek waar Henk Baum werd vermoord. De politie houdt er rekening mee dat de bestuurder van de Ford Fiësta hulp heeft gehad. Hij zou lopend gevlucht kunnen zijn vanaf het Nabbegat  maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk want het is vanaf daar best een stuk lopen naar bijvoorbeeld een bushalte. De politie denkt dat hij misschien door iemand is opgehaald of op een andere manier is weggekomen. Daarom wil ze graag met getuigen - en in het bijzonder twee fietsers die daar hebben gereden - in contact komen omdat zij daar misschien wel iets opvallends hebben gezien. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bestuurder blauwe Ford Fiësta

Inmiddels weet de politie dat de bestuurder van die Ford Fiësta al een paar uur voor de moord naar Henk op zoek is geweest. De bestuurder blijkt al om 12.00 uur ’s middags op het woonwagenkamp in Nistelrode te zijn geweest. Hij was daar op zoek naar Henk, maar die was op dat moment niet thuis. Daarna, tussen 13.00 en 14.30 uur is diezelfde bestuurder gezien bij de autobedrijven van Henk in Oss. Hij is een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud en hij droeg op die donderdag 22 maart een pet, een donkere jas en een blauwe spijkerbroek.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar