Dood Alouis Meijerink (47) in de Borgelinkstraat

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 15.000

Bijna 16 jaar na dato heeft de politie nieuwe informatie die de theorie over een mogelijke persoonsverwisseling versterkt.

Op zaterdagavond 23 augustus 1997 zijn timmerman Alouis Meijerink, zijn vrouw en twee van zijn drie kinderen thuis in Beckum. Kort na middernacht komt hun zoon thuis. Hij treft zijn zwaargewonde vader aan in de garage en zijn gewonde moeder ligt op de slaapkamer. Ruim een maand later overlijdt Alouis na complicaties.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Enschede

De nieuwe informatie die de politie heeft binnengekregen lijkt ook in die richting te wijzen. Die informatie gaat er voornamelijk over dat er personen uit het toenmalige seksmilieu in Enschede betrokken zijn bij het incident in Beckum.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwijgen

De politie heeft het sterke vermoeden dat er binnen het criminele milieu in Enschede en met name binnen de sekswereld mensen zijn die weten wat er die zaterdagavond 23 augustus 1997 in Beckum gebeurd is. Zij hebben blijkbaar redenen gehad om hier al die tijd over te zwijgen. Misschien is hun situatie na al die jaren veranderd en dan is dit het moment om contact met de politie op te nemen. Dat geldt ook voor andere mensen die meer weten over de dood van Alouis Meijerink.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdagavond 23 augustus 1997 getuige geweest van de zware mishandeling met de dood tot gevolg van timmerman Alouis Meijerink (47) in zijn huis in Beckum?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de dood van Alouis Meijerink en heeft nog niet met de politie gesproken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Timmerman Alouis Meijerink woonde in Beckum, vlakbij Hengelo, samen met zijn vrouw en hun twee zoons, één van 16 en één van 12 en een dochter van 5. Zijn grote hobby is sport en dan met name voetbal. Hij was leider van één van de jeugdteams van TVO in Beckum waarin ook zijn oudste zoon voetbalt. Een volstrekt normaal gezin en dat maakte de verbijstering over het misdrijf des te groter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhoudingen

In het onderzoek naar de dood van Alouis Meijerink hield de politie in totaal vier verdachten aan, maar die arrestaties hebben destijds niet geleid tot de oplossing van de zaak. Het is dus al bijna 16 jaar onduidelijk wie er voor de dood van Alouis Meijerink verantwoordelijk zijn. Maar sinds oktober 2012 werkt de politie opnieuw met een groot team aan de oplossing van de zaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nieuwe informatie

De directe aanleiding is dat er vorig jaar nieuwe informatie bij de politie is binnengekomen. Die was zo interessant dat er nu weer fulltime een onderzoeksteam op de zaak is gezet. Er wordt met de nieuwste forensische technieken opnieuw naar de sporen gekeken die destijds in het huis in Beckum waren gevonden. De politie hoopt ook op nieuwe tips over wat er is gebeurd en waarom.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vergissing

De politie denkt dat de daders zich mogelijk hebben vergist en het verkeerde huis en de verkeerde slachtoffers hebben gekozen. De Borgelinkstraat waar de familie Meijerink woonde heeft aan beide kanten hetzelfde aantal huizen die er hetzelfde uitzien. In één van de huizen tegenover de familie Meijerink verbleef op dat moment een man (22) die werkte in de Enschedese sekswereld. Binnen die wereld heeft hij een conflict gehad waarin veel geld omging. Het zou dus heel goed kunnen dat de daders het op hem hadden voorzien en niet op de familie Meijerink.

Kijk ook eens naar