Dood Cora Troost (70)

Beloning € 15.000

Het lichaam van de 70-jarige Cora Troost uit Marken werd maandag 27 februari 2017 gevonden in het water langs de Uitdammerdijk. Haar afgesloten auto stond op zo’n 250 meter afstand op een parkeerstrook, de autosleutel zat in haar zak. Nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Cora Troost

Cora Troost was een zeer energieke vrouw. Ze had goed contact met haar kinderen, had vriendinnen met wie ze bijvoorbeeld trainde om fit te blijven en hield van vogels kijken en de natuur en trok er ook vaker vroeg op uit. Ze woonde op Marken, aan de Rozewerf. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Doodsoorzaak

Cora is waarschijnlijk zaterdag 25 februari in de vroege ochtend van haar huis in Marken vertrokken. Twee dagen later is dus haar lichaam gevonden, en het is nog totaal niet duidelijk waar ze in de tussentijd is geweest, waarom ze naar die Uitdammerdijk zou zijn gekomen en waarom ze in het water is beland. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zaterdag 25 februari 2017

Cora Troost was zaterdagochtend 25 februari waarschijnlijk nog in leven. Daarna is er niets meer van haar vernomen, en dat was zo niets voor haar dat haar schoonzoon haar al als vermist heeft opgegeven. Haar familie is in eerste instantie zelf gaan zoeken en haar schoonzoon ontdekte maandag haar auto. Uiteindelijk heeft een speurhond toen het lichaam van Cora Troost ontdekt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over wat er met Cora Troost is gebeurd? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Cora Troost gezien of gesproken in de periode van zaterdagochtend 25 februari tot 27 februari? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kleding Cora Troost

Cora Troost was zeer herkenbaar door haar krullende, rode haar. Verder droeg ze toen ze verdween een blauw jack met daaronder een zwarte schipperstrui. Ze had zwarte handschoenen aan, een blauwe spijkerbroek en zwarte gevoerde laarsjes. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wat de plannen van Cora Troost waren die zaterdag 25 februari of de dagen erna? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Uitdammerdijk

Haar lichaam is dus maandag de 27e ontdekt in het water langs de Uitdammerdijk. Op zo’n 250 meter afstand stond haar afgesloten Mini Cooper, met de neus in de richting van Marken geparkeerd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet vanaf wanneer die Mini Cooper op de Uitdammerdijk daar heeft gestaan?

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Tippen kan onder meer hier.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar