Drie brandstichtingen in De Bilt

In de nacht van 22 juli is er op drie plekken in De Bilt brand gesticht. Opvallend is dat alle drie de plekken symbool staan voor de overheid. De politie heeft beelden van een auto die mogelijk bij de branden betrokken is.

update
teaser-date

21-10-2020 11:05

In de uitzending van 13/10/20 is gezegd dat de vermoedelijke brandstichter mogelijk banden had met een militante kern van een van die actiegroepen die later die dag bij de demonstratie waren.Daarvoor onze oprechte excuses aan Farmers Defence Force, Virus Waarheid en Nederland in Opstand. Er is geen bewijs voor zo’n verband tussen de branden en deze protestgroepen, en ook geen enkele concrete aanwijzing voor een link tussen degene op de beelden en die groepen. Die link had niet gelegd moeten worden. Ook had niet gesuggereerd mogen worden dat Farmers Defence Force een militante kern heeft. De protesten en demonstraties die dag zijn ook vreedzaam verlopen. 

Er zijn sinds de uitzending 27 tips binnengekomen, bedankt! Deze tips gingen met name over de auto. Andere informatie blijft welkom.

Gemeentepanden

Rond 01.45 uur ontving de politie een melding over een brand bij de achterdeur van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven. Vrijwel tegelijkertijd werd ook een ander overheidsgebouw in brand gestoken aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan. Dit pand grenst rechtstreeks aan het terrein van de RIVM.

 Tekstwagen

Rond 02.20 uur werd op de Biltse Rading ook een tekstwagen in brand gestoken. De politie houdt er sterk rekening mee dat alle drie de branden met elkaar te maken hebben.

Hyundai i20

Op bewakingsbeelden uit de omgeving is een personenauto te zien die mogelijk betrokken is bij de branden. Vermoedelijk een lichtkleurige Hyundai i20 rijdt die nacht door het Burgemeester Fabiuspark, staat een tijdje stil, en vertrekt vervolgens weer. Ergens in het kenteken zou het getal 44 zitten.

Help het onderzoek verder

De auto is door meerdere bewoners die nacht gezien, maar helaas zijn de inzittenden nog niet achterhaald. Geef het alstublieft door als u meer over deze auto en/of de inzittenden weet.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u de gedupeerden een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar