Drietal berooft slapende truckchauffeurs

In drie kwartier tijd werden meerdere vrachtwagenchauffeurs beroofd. Bij sommigen bleef het bij een poging. Het gebeurde tussen 00.15 en 01.00 uur in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 oktober 2022 op parkeerplaatsen in Westdorpe, in Zeeuws-Vlaanderen vlak bij de Belgische grens.

De slachtoffers lagen te slapen in de cabine toen de daders probeerden binnen te komen. Bij een chauffeur die geparkeerd stond aan de Tractaatweg lukte dat helaas. Hij werd beroofd. Een poging aan de Oostpoortweg mislukte doordat een chauffeur begon te toeteren, waarop de daders op de vlucht sloegen.

Kenmerken daders

De politie gaat ervan uit dat een groepje van drie mannen achter al deze berovingen en pogingen zit. Zij reden samen op één scooter. De drie mannen hebben mogelijk een licht getinte huidskleur en een van hen had zijn gezicht deels bedekt met een rode doek.
Mogelijk is een van de daders gewond geraakt aan het gezicht; wellicht zegt dat iemand iets. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat het drietal op de scooter het dorp Westdorpe in is gereden via de Bernhardstraat.

Help de politie

Weet of vermoedt u wie de overvallers kunnen zijn of heeft u hen mogelijk gezien, neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar