Echtpaar thuis overvallen door twee gewelddadige mannen

In augustus 2019 werd een echtpaar overvallen in hun woning aan het Flessingterrein in Oude Pekela. Hoewel er hard aan het onderzoek wordt gewerkt, is nog altijd niet duidelijk wie verantwoordelijk zijn voor de overval. De politie hoopt dat iemand meer informatie heeft over de overvallers.

update
teaser-date

01-09-2020 21:07

Er zijn vier tips binnengekomen, waarbij ook een naam is genoemd. Bedankt voor het meedenken!

Vanwege zijn werk in hun ambachtelijke worstenfabriek, staat de man des huizes ook bekend als de ‘Worstenkoning’. Voor zijn werk staat hij vroeg op en op woensdag 21 augustus 2019 ligt hij rond 23.30 uur in bed. Ook zijn 15-jarige kleindochter, die bij het echtpaar logeert, is in haar slaapkamer.

Gevecht

Zijn vrouw zit nog in de woonkamer televisie te kijken, wanneer twee mannen plotseling met een koevoet de schuifpui inslaan. Ze begint te gillen, waarop haar man haar te hulp schiet. Hij geeft één van de overvallers een paar flinke klappen. Hun kleindochter weet in de tussentijd 112 te bellen.
De overvallers geven zich niet snel gewonnen en raken in gevecht met de 72-jarige bewoner. Wanneer hij doet alsof hij de politie ziet arriveren, gaan de daders er geschrokken vandoor. Ze maken een handtas buit met daarin 40 euro cash en een paar bingokaarten. 

Rennend naar vluchtauto

De daders zijn te voet de Turfweg op gevlucht. Daarna zijn ze doorgerend richting Blijham en na de brug rechtsaf geslagen. Vermoedelijk zijn ze op de Hendrik Westerstraat in een vluchtauto gestapt.

Mogelijk motief 

Het is in Oude Pekela en omgeving bekend dat de familie een bedrijf aan huis heeft. Hoewel het echtpaar in hun woning geen geld bewaart, houdt de politie er rekening mee dat de overvallers dit wel dachten. 

Kenmerken

De politie is op zoek naar twee mannen van vermoedelijk rond 30 jaar oud. Ze hebben een normaal postuur en spraken Nederlands. Tijdens de overval droegen ze allebei donkere kleding en een bivakmuts. De man met de koevoet is rond 1.70 meter lang. Zijn handlanger was gewapend met een pistool en is zo’n 1.90 meter lang.

De daders vluchtten vermoedelijk via de Turfweg Preloader
De daders vluchtten vermoedelijk via de Turfweg
De daders vluchtten vermoedelijk via de Turfweg Preloader

Help het onderoek verder

Heeft u meer informatie over de daders? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via de link hieronder kunt u het getroffen echtpaar een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar