Echtpaar zwaar mishandeld door twee inbrekers

Op zaterdag 4 maart wordt een echtpaar uit Hattem zwaar mishandeld door twee inbrekers. Het gebeurt buiten voor hun huis aan de Hogenkamp.

update

Er is flink meegedacht: 20 tips. Meer tips zijn welkom.

Die avond is een echtpaar uit Hattem naar de film geweest en daarna nog wat gaan eten in het centrum van Zwolle. Aan het begin van de avond rijden ze terug naar hun woning aan de Hogenkamp in Hattem. Kort na 19.30 uur zijn ze thuis.

 

Inbrekers

Bij aankomst valt het hen meteen op dat er verlichting binnen brandt, terwijl ze die echt uit hadden gedaan. De man vraagt zijn vrouw 112 te bellen maar door de spanning lukt het de vrouw niet direct. Om zeker te weten of er iemand binnen is belt ze aan. Het echtpaar hoort allerlei geluiden binnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zware mishandeling

Dan komen van de zijkant van het huis twee mannen met ijzeren staven aangelopen en die beginnen op het echtpaar in te slaan. De vrouw breekt haar arm op twee plekken en de man heeft verwondingen aan zijn hoofd en een hersenschudding. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Compositietekening

De vrouw heeft de man die op haar heeft ingeslagen van dichtbij gezien. Aan de hand van haar omschrijving is een compositietekening gemaakt. Deze man wordt net als de ander tussen de 20 en 25 jaar oud geschat. Hij heeft kort golvend zwart haar en sprak in een onbekende taal die leek op een taal uit Oost-Europa.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man van de compositietekening?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

De inbrekers hebben de trouwketting van de bewoonster meegenomen met de naam erop van haar echtgenoot. En van de bewoner hebben ze zijn ridderorde gestolen. Verder hebben de daders een zilveren en een gouden herdenkingsmunt meegenomen en een horloge. Maar daar zijn helaas geen afbeeldingen van.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft (een deel van) de buit ergens aangeboden gezien of weet waar die is?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook bij buren ingebroken

Een paar huizen verderop is diezelfde middag of avond ook ingebroken. Het zou heel goed kunnen dat dit door diezelfde daders is gebeurd. Een deel van de buit van die inbraak is later teruggevonden in het buitengebied van Hattem aan de Koeweg. Dat is een afgelegen weg in het bosgebied ten zuiden van Hattem. Het is een onverharde weg, een plek waar je niet zomaar langsrijdt, zeker niet in het donker.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingscamera

De politie heeft beelden uit Hattem waarop ’s avonds rond 20.00 uur een auto voorbij rijdt. De auto is niet goed te zien, hij is niet al te groot. De politie houdt er rekening mee dat dit de auto van de inbrekers is. De locatie van de bewakingscamera ligt vlakbij herberg Molecaten. Het is al een tijdje geleden maar misschien dat bezoekers van die herberg op zaterdagavond 4 maart zich toch iets herinneren van het achterlaten van de gestolen spullen of in ieder geval van die kleine auto. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was 4 maart bezoeker van herberg Molecaten en is mogelijk iets opgevallen? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar