Efficiënte inbrekers lijken voorkennis te hebben

In Willemsoord, in het uiterste noorden van Overijssel, maakten drie inbrekers voor een flink bedrag aan professioneel tuingereedschap buit. ’s Ochtends vroeg op dinsdag 20 augustus 2019 sloegen ze toe bij een winkel aan de Steenwijkerweg.

update
teaser-date

18-02-2020 21:01

Inmiddels zijn er 14 tips binnengekomen over deze mannen, bedankt! Meer informatie blijft welkom.

Rond 05.10 uur werd een wat ouder model Citroën Xsara Picasso geparkeerd op de stoep voor de winkel. Er stapten drie mannen uit die recht op hun doel af gingen: ze sloegen een ruit in, grepen hun buit, legden die in de kofferbak en gingen er rap vandoor.

Herkenning gevraagd

Dankzij bewakingscamera’s zijn de mannen vrij duidelijk vastgelegd. Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en geef het door als u een of meer van de daders herkent.

Volgens de politie is de Citroën Xsara Picasso van het bouwjaar 2000. Het kenteken is helaas niet te ontcijferen, maar hopelijk kan iemand zo’n auto in verband brengen met mogelijke daders.

Bekend met de winkel

Dat de inbrekers van alle ruiten precies diegene insloegen waarachter de dure machines lagen, kan betekenen dat ze bekend waren met de winkel. Ook de plaatsing van de auto lijkt erop te wijzen dat ze vooraf precies wisten waarvoor ze kwamen.
Het is mogelijk dat de inbrekers getipt zijn of in de periode voor de inbraak al een bezoekje aan de winkel hebben gebracht.

Voorbeelden van meegenomen tuingereedschap Preloader
Voorbeelden van meegenomen tuingereedschap
Voorbeelden van meegenomen tuingereedschap Preloader

Kettingzagen en heggenscharen

Meegenomen die vroege dinsdagochtend zijn drie kettingzagen van het merk Stihl en drie motor-heggenscharen van Hitachi, Dolmar en Stihl. Weet u waar deze apparaten zijn of heeft u er wellicht iets van te koop aangeboden gezien, laat het de politie weten.

Uw tips

De politie sluit niet uit dat het drietal vaker toeslaat, mogelijk ook elders in het land. Herkent u een of meer van de mannen of denkt u dat u zelf slachtoffer van hen bent geweest, meld het alstublieft.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link stuurt u een bericht aan de gedupeerde winkeleigenaar.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar