Enorme schade door brandstichting horecabedrijf

Kort voor middernacht op maandag 14 juni 2021 werd brand gesticht bij een horecabedrijf in Wanneperveen in Overijssel. Zes tijdelijke bewoners en een medewerker wisten zich ternauwernood in veiligheid te brengen. De politie vraagt u mee te denken over de sporen in dit onderzoek.

update
teaser-date

31-08-2021 21:41

Er zijn sinds de uitzending zeven tips binnengekomen, bedankt! 

Het hotel-restaurant aan de N334 is gelegen in een toeristisch gebied vlak bij Meppel, met veel watersportmogelijkheden en niet ver van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het motief voor de brandstichting is nog onduidelijk.

Brandbom en witte auto

Uit onderzoek is gebleken dat rond 23.50 uur die avond een brandbom op het rieten dak van het gebouw is gegooid. Die bevatte motorbenzine als brandversnellend middel.
Uit onderzoek blijkt dat mogelijk een witte Opel Corsa bij het incident betrokken was. Net een minuut voordat de brand uitbrak, reed een auto vanaf het hotel over de N334 richting Meppel. De politie wil graag informatie over dit voertuig en/of de inzittende(n).

Vertrouwelijk tippen

Het getroffen horecabedrijf zou twee weken na de brandstichting worden geveild. In Wanneperveen en Meppel gaan veel geruchten rond over motieven en daders, maar die geruchten bereiken de politie niet. Mogelijk zijn er mensen die hun verhaal niet durven doen uit angst voor repressailles.
Heeft u informatie die van belang kan zijn, meld het dan alstublieft alsnog; dat mag in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op nummer 088 - 661 77 34. Uw gegevens blijven dan volledig afgeschermd.

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over de dader(s) van de brandstichting en/of over het motief?
  • Wie weet meer over de inzittende(n) van de witte auto die tegen middernacht in de omgeving van het horecabedrijf reed? Het betreft vermoedelijk een Opel Corsa.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar