Ernstige bedreigingen van bewoners Enggraaf

Twee gevallen van angstaanjagende intimidatie in de Gelderse plaats Haaften afgelopen november. Aan de Enggraaf daar werd op de 8e een vrouw meermaals beschoten – en geraakt – en twee dagen later werd iets verderop zwaar vuurwerk naar een woning gegooid.

De politie heeft twee minderjarige jongens uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffing. Daarmee is het verhaal echter nog niet helemaal rond. Weet of vermoedt u wie de personen op onderstaande beelden zijn en/of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, geef dat dan alstublieft door aan de politie.

Deel uw informatie

Mogelijk handelden de vermoedelijk jonge daders in opdracht. Daarover zou de politie graag informatie ontvangen, net als over een mogelijk motief voor de gewelddadige intimidaties.
Allebei de verdachten lijken een lichte huidskleur te hebben. Herkent u (een van hen) aan bijvoorbeeld het postuur, de kleding en/of de manier van bewegen, neem alstublieft contact op met de politie.

Opel Corsa betrokken?

Acht minuten voor het schietincident van 8 november 2022 werd een personenauto gefilmd aan de Enggraaf: een Opel Corsa. Wat opviel is dat de lichten van die auto werden gedoofd tijdens het langsrijden. Mogelijk is de Corsa te linken aan de daders. Weet u hier iets over, meld het alstublieft.

De Opel Corsa die avond van 8 november Preloader
De Opel Corsa die avond van 8 november
De Opel Corsa die avond van 8 november Preloader

Gele tas met smiley

Waarschijnlijk twee personen zijn verantwoordelijk voor de ontploffing van 10 november, iets verderop aan de Enggraaf. Het gebruikte vuurwerk lijkt te zijn meegebracht in een grote Jumbo-tas met een ‘smiley’ erop. Zegt dat u iets en/of herkent u iemand op de beelden, laat het a.u.b. de politie weten.

Help de politie

  • Wie herkent (een van) de personen op de camerabeelden en/of weet iets over de personenauto die op 8 november werd gefilmd?
  • Wie weet iets over het schieten op 8 november 2022, de aanslag met vuurwerk twee dagen later en/of het motief voor (een van) deze intimiderende incidenten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar