Explosie bij woonhuis vermoedelijk een vergissing

In het onderzoek rond een opzettelijk veroorzaakte ontploffing in Leiderdorp denkt de politie dat de dader zich vergist kan hebben. In het huis dat werd getroffen, woont namelijk een dame van 81 die geen idee heeft waarom iemand haar iets zou willen aandoen. Mevrouw is ontzettend geschrokken, maar bleef gelukkig ongedeerd.

De vermoedelijk dader is, in die nacht van 24 op 25 juni 2023, door camera’s vastgelegd toen hij over de Rhijnvreugdbrug fietste. Hij kwam uit de richting van de Willem van der Madeweg en de Hoge Rijndijk. Op de beelden is te zien dat de rechter van zijn fietstassen bol stond door iets wits dat de man bij zich had.

Wie is de fietser?

Dezelfde fietser is gefilmd op de Hoofdstraat, waar iets verderop het slachtoffer woont. Direct na de heftige explosie reed deze verdachte terug over de Rhijnvreugdbrug in de richting van de Hoge Rijndijk en de Willem van der Madeweg. De rechter fietstas stond inmiddels niet meer bol en het witte zat nu in de línker tas.

U begrijpt: de politie wil heel graag weten wie de fietsende persoon is. Herkent u hem en/of denkt u iets te weten over een mogelijk motief voor de ontploffing, meld dat dan alstublieft bij de politie. Dat kan te allen tijde ook anoniem.

Dader foto 2 Preloader
Verdachte fietsend
Dader foto 2 Preloader

Zoon kon ingrijpen

De 81-jarige bewoonster is slechthorend en lag zonder gehoorapparaat te slapen toen de explosie plaatsvond. Ze hoorde wel iets van een knal, maar dacht dat het onweer was. De brand die was ontstaan, merkte ze daardoor niet op.

Gelukkig logeerde de zoon van mevrouw bij haar. Hij bracht zijn moeder in veiligheid en is met een aantal buren begonnen de brand te blussen.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over de man die achterop de scooter zat?
  • Wie heeft informatie over wat er gebeurd kan zijn voordat de blauwe auto met geld erin werd achtergelaten?
  • Wie denkt iets te weten over de derde verdachte en/of hoe hij heeft weten te ontkomen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar