Explosie in hotel door brandstichting

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april brak een onbekende man in bij hotel Zaandijk in het gelijknamige dorp. Op bewakingsbeelden is te volgen wat hij kwam doen: brand stichten.

update

Vijftien tips tot nu toe, bedankt! Het onderzoek gaat door.

Een levensgevaarlijke situatie, want in het hotel lagen op dat moment tientallen gasten te slapen. Niemand raakte gewond, maar de materiële schade is aanzienlijk.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jerrycan op de bar

De dader kwam rond 02.15 uur aanrijden op een scooter zonder kentekenplaat. Hij had een jerrycan bij zich die gevuld was met een brandbare vloeistof.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nadat hij zich toegang had verschaft tot het restaurant van het hotel, zette hij er de jerrycan op de bar. Hij stak de jerrycan in brand en sloeg onmiddellijk op vlucht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Seconden later volgde een grote ontploffing. De dader stapte weer op de scooter en reed weg vanaf de Lagedijk over de Julianabrug, waarna hij de Diederik Sonoyweg insloeg in de richting van Haaldersbroek.

Eerdere brand

Al eerder dit jaar, op de vroege ochtend van 22 januari, is er brand ontstaan in hotel Zaandijk. Het is mogelijk dat achter die brand ook kwade opzet zat; het onderzoek naar de toedracht loopt nog.Het heeft er alle schijn van dat het hotel een doelwit is en dat men gericht de hoteleigenaar wil treffen.

  • pointer Heeft u informatie over een mogelijk motief voor de brandstichting of heeft u een vermoeden wie ervoor verantwoordelijk is of zijn? Geef het door aan de politie, op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.
  • pointer Herkent u de dader op de beelden, heeft u hem misschien gezien die nacht van 23 op 24 april of weet u iets over zijn scooter? Ook dan komt de politie graag met u in contact.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige: fietser

Op de bewakingsbeelden is een fietser te zien die vlak voor de aankomst van de dader in tegengestelde richting fietst. Deze fietser kan de dader hebben gezien en is mogelijk een belangrijke getuige.Bent u die fietser of herkent u deze persoon, dan hoort de politie dat heel graag van u.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar