Follow-up: onderzoek dood Xavier Durlinger (19)

Beloning € 15.000

De Hoofdofficier van Justitie in Limburg heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost rond de gewelddadige dood van Xavier Durlinger. De 19-jarige Xavier werd op woensdagavond 11 mei 2022 voor het laatst gezien. Acht dagen later werd zijn ontzielde lichaam ontdekt aan de Kollenberg in zijn woonplaats Sittard.

update
teaser-date

06-09-2022 20:35

Meer dan dertig tipgevers namen contact op in de week na de uitzending van 30 augustus. Eén van hen beschikt mogelijk over bewakingsbeelden die van belang kunnen zijn. Wie in de auto reed of reden over de Kapellerweg is nog onduidelijk, net als waar Xavier’s horloge is gebleven.

De recherche vermoedt dat er mensen zijn die méér weten, maar nog niet hebben gepraat. Hun wordt verzocht alsnog contact op te nemen, desnoods anoniem.

 Drie locaties cruciaal

Vast staat dat Xavier door een misdrijf om het leven is gekomen. Behalve de Kollenberg zijn in het onderzoek nog twee locaties van groot belang: de omgeving van de straat Duustergats – waar bij een bosschage Xavier’s fiets is gevonden – en de Rembrandtstraat, waar op 4 juni de pet en op 13 juni het heuptasje van het slachtoffer zijn aangetroffen.
Xavier Durlinger verdween op woensdagavond 11 mei. In de daaropvolgende nacht is rond 00.45 uur een auto door camera’s vastgelegd op de Kapellerweg; waarschijnlijk komende vanaf Duustergats en niet ver van de Kollenberg. Weet of vermoedt u iets over die auto en/of wie er die avond in reed of reden, meld het dan alstublieft.

Mogelijke motieven

De dood van Xavier zou te maken kunnen hebben met de drugshandel waarbij het slachtoffer betrokken was geraakt. De politie houdt echter nog veel andere mogelijkheden open, omdat Xavier heel veel mensen kende. Zijn dood zou het gevolg kunnen zijn van een persoonlijk conflict.
Over ieder denkbaar scenario is uw informatie heel erg welkom.
Het horloge dat Xavier op woensdagavond 11 mei omhad, is nog niet teruggevonden. Dat is vermoedelijk het type WT1310 van het merk Tag Heuer of een daarop lijkend model. Heeft u een idee waar dat horloge zou kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over de omstandigheden van Xavier’s dood en/of over wie daarbij betrokken kan of kunnen zijn geweest?
  • Wie heeft in de Rembrandtstraat of omgeving in de wijk Stadbroek, waar spullen van Xavier zijn gevonden, iets opvallends gezien tussen 11 mei en 13 juni?
  • Wie weet of vermoedt iets over de auto die in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 mei rond 00.45 uur vanaf Duustergats over de Kapellerweg reed en/of over de inzittende(n)?
  • Waar is het horloge nu dat Xavier op 11 mei droeg?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar