Getuigen gezocht van poging ladingdiefstal op de A15

In de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 oktober is na middernacht ladingdiefstal gepleegd op de A15 door een groep criminelen. De politie zoekt getuigen.

De Roemeense methode is een heel speciale en spectaculaire wijze van ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen. Dat gebeurde afgelopen zomer al op de A73 tussen Nijmegen en Venlo. Met groot gevaar voor eigen leven werd daar een lading iPhones gestolen uit een rijdende vrachtwagen. Om ongestoord hun werk te kunnen doen, werd het overige verkeer op afstand gehouden. Gelukkig kon een groep criminelen al snel worden aangehouden op een vakantiepark op de Veluwe, ook de buit werd grotendeels teruggevonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nog een keer

In de nacht van 18 op 19 oktober gebeurde het weer, op de A15 tussen Tiel en Nijmegen. Een agent die had gewerkt in Tiel, reed net na middernacht over de A15 naar huis richting Nijmegen. Bij de afslag moest hij ineens flink in de remmen, omdat er twee auto’s langzaam over de weg reden. Hij herkende gelijk die Roemeense methode, zeker toen hij verderop iemand op de motorkap van een rijdende auto zag staan die achter een vrachtwagen reed. Hij heeft meteen de meldkamer ingeschakeld en heeft goed kunnen zien welke auto’s erbij betrokken waren. Dat waren een Ford Transit en een blauwe Skoda Fabia, allebei met Deense kentekenplaten. Die hielden het verkeer op afstand.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhouding 26-jarige Roemeen

Vanaf de motorkap van een Opel Omega is het slot van de vrachtwagen opengebroken en is één van de ladingdieven in het laadruim geklommen. Hij heeft daar een paar dozen opengemaakt, maar heeft niets meegenomen. Dat moet zijn gebeurd tussen de afrit Echteld en de afrit Ochten op de A15. De agent is achter het Ford Transitbusje aan gereden. Dat busje is in Nijmegen aan de kant gezet en de bestuurder is daarbij aangehouden. Hij is een 26-jarige man uit Roemenië.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen gezocht

De politie wil spreken met iedereen die iets heeft gezien van de ladingdiefstal in de nacht van vorige week woensdag op donderdag tussen middernacht en 1 uur. Daar was in ieder geval een Ford Transit bij betrokken met Deense kentekenplaten. Op de wagen stond de tekst Mercoprint, die staat in grote letters op de bus gedrukt. Verder hebben de dieven gebruik gemaakt van een blauwe Skoda Fabia met Deens kenteken. Ze reden in een grijze Opel Omega stationwagen met Franse kentekenplaten. De politie vermoedt dat de daders deel uitmaken van een Roemeense bende die in heel Europa levensgevaarlijke ladingdiefstallen uitvoert.

Help de politie

  • Wie heeft die auto’s vorige week op de A15 gezien of weet waar ze op dit moment zijn? 

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar