Gewapende overval Lidl supermarkt aan de Groenstraat

De daders hadden zo’n haast dat ze de complete kassalades meenamen.

update

Concrete sporen, 15 tips, heel mooi! Er kwam onder andere informatie over een verdachte auto.

Woensdagochtend 27 november 2013 tegen 08.00 uur is een Lidl filiaal aan de Groenstraat in Prinsenbeek door twee gewapende mannen overvallen. Net als een vrachtwagenchauffeur een medewerker binnen helpt met het stapelen van goederen, stormen de twee mannen met bivakmutsen naar binnen. De medewerkers moeten mee naar het kantoor van de winkel, waar zich tevens de kluis bevindt. In die ruimte worden de medewerkers gedwongen de kluis te openen. Met de inhoud van de kluis gaan de daders er weer vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Dat is een donker getinte man, zo’n 1.75m lang met een smal postuur. Hij spreekt goed Nederlands, maar wel met een flink accent. Hij droeg donkere kleding.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De ander is wat groter, zo’n 1.85m en hij heeft een ringbaardje en opvallend dikke lippen. Hij is eveneens donker getint. Deze overvaller gedroeg zich het meest agressief van de twee. Ook deze man spreekt goed Nederlands en ook met een flink accent. Deze man droeg net als dader 1 donkere kleding.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Hoe en waarmee de daders precies zijn gevlucht, dat is de vraag. Maar de kans dat iemand ze heeft gezien, is vrij groot. Met drie tassen moeten ze vanaf de parkeerplaats de Groenstraat opgerend zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tas daders

Eén van de tassen die de daders bij zich hadden had het logo van de Melkunie erop.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De kans is groot dat de daders al eerder in de buurt van de Lidl supermarkt aan de Groenstraat zijn geweest om de boel te verkennen. Dat kan zijn geweest op de dag van de overval of misschien ook wel in de dagen daarvoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdagochtend 27 november 2013 tegen 08.00 uur getuige geweest van de gewapende overval op een Lidl filiaal aan de Groenstraat in Prinsenbeek?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden in combinatie met het signalement?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft ze mogelijk woensdag 27 november 2013 bij, of in de omgeving van, de Lidl supermarkt aan de Groenstraat in Prinsenbeek gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zegt de signalementen van de daders mogelijk iets in combinatie met de Melkunietas?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft misschien de meegenomen kassalades ergens gevonden of weet wie deze nu in zijn/haar bezit heeft?

Kijk ook eens naar