Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Gewapende overval restaurant Fuiks aan het Vuykpark

Eén van de gewapende overvallers droeg een opvallend masker.

update

Er is inmiddels 1 tip met een mogelijke naam van de dader. Toch komt de politie nog graag in contact met de twee getuigen die de daders voor de overval moeten hebben gezien.

Woensdagavond 13 november 2013 rond 23.45 uur worden drie medewerkers van restaurant Fuiks aan het Vuykpark in Capelle a/d IJssel door drie daders overvallen. Twee mannen hebben vuurwapens en één draagt een angstaanjagend masker. Ze moeten op de grond gaan liggen en hun mobieltjes afgeven. Daarna stopt één van de daders geld en een laptop in een AH-tas en gaan ze er vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhoudingen

Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden van 17 en 18 jaar oud afkomstig uit Capelle aan de IJssel en naar de derde wordt nog hard gezocht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voortvluchtig

De dader die nog wordt gezocht heeft voor zijn gezicht een donkere sjaal en de capuchon van zijn groene trui/hoody draagt hij over zijn hoofd. Aan die trui zitten zwarte veters en op zijn buik zitten zakken waar hij zijn handen in heeft. De trui lijkt op de beelden lichtgroen, maar kan in het echt donkergroen zijn geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schijn bedriegt

Bij aankomst lijkt het door zijn nonchalante houding net alsof hij niet echt meedoet. Binnen veranderde dat al heel snel toen hij in één keer een stapel borden kapot gooide. Hij is ook degene die het geld en de laptop pakte en in een Albert Heijn tas stopte.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laptop

De laptop die is buitgemaakt is een HP Pavilion en werd alleen gebruikt voor de reserveringen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Masker

Eén van de daders droeg onder zijn capuchon een rood masker met zwarte strepen en gele ogen waardoor hij eruit zag als het Star Wars personage ‘Darth Maul’. De politie wil graag weten waar dat masker nu is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Speeltuin

Terwijl het personeel binnen in het restaurant nog een laatste drankje dronk zagen ze buiten iets van schimmen bij de speeltuin daar tegenover. Maar omdat daar wel vaker wat jeugd rondhangt hebben ze er niet al te zeer op gelet. Achteraf moeten het de daders zijn geweest die hen stonden op te wachten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

De daders kunnen gezien zijn door twee mannen die rond 23.30 uur, een kwartier voor de overval, langs restaurant Fuiks kwamen gelopen in de richting van de boulevard. Enkele minuten vóór de overval liepen ze weer langs het restaurant. Het gaat om twee blanke mannen. De een was blond en droeg licht gekleurde kleding en schoenen, de ander had kort donker haar en was gekleed in een lichte broek en een donkere jas met daaronder een licht vest/trui met capuchon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De daders zijn na de overval de Dorpsstraat overgestoken en daarna hebben ze het trapje genomen en zijn ze uitgekomen op de Arica. Die trap weet je alleen te vinden als je plaatselijk heel bekend bent. Het kan dus goed mogelijk zijn dat die derde dader uit Capelle aan den IJssel komt en misschien zelfs wel uit de directe omgeving.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdagavond 13 november 2013 rond 23.45 uur getuige geweest van de overval op restaurant Fuiks aan het Vuykpark in Capelle a/d IJssel?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de twee aangehouden overvallers de nog voortvluchtige derde dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen laptop HP Pavilion is, wie hem heeft of heeft hem te koop aangeboden gekregen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar het ‘Darth Maul’ Star Wars masker is of wie het in zijn of haar bezit heeft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders voor of na de overval bij de speeltuin tegenover het restaurant gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep of weet wie deze mannen zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvallers op hun vlucht gezien?

Kijk ook eens naar