Gezin in gevaar door aangestoken autobrand

De politie maakt beelden openbaar van drie verdachten van een brandstichting in Heesch. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor het uitbranden van een Volkswagen Caddy bij een woning aan de Julianastraat. Die bestelbus stond zo dicht bij de gevel dat het huis en de bewoners serieus in gevaar zijn geweest.

Het heeft er alle schijn van dat één van de daders die nacht van 8 op 9 augustus 2023 door eigen toedoen gewond is geraakt. Op camerabeelden uit de omgeving is te horen hoe iemand “Ik heb pijn” riep. Hopelijk zet dat iemand aan het denken.

Schade aan voertuig en woning Preloader
Schade aan voertuig en woning
Schade aan voertuig en woning Preloader

Route verdachten

Weet of vermoedt u iets over het drietal? Heeft u een idee waarom juist het gezin aan de Julianastraat het doelwit was van de gevaarlijke en intimiderende daad? Vertel het alstublieft aan de politie, desnoods anoniem.
De route die de verdachten aflegden, met z’n drieën op twee fietsen, ging vanaf de Julianastraat via de Beatrix- en de Bernhardstraat over de Kerkstraat. Vervolgens staken ze Het Dorp over en verdwenen ze richting het park naast de De La Sallestraat.
Op de laatst bekende beelden van de drie zijn ze te zien op de Benedictuslaan, fietsend in de richting van de Nieuwe Hescheweg.

Tweede incident

Overigens vond vier dagen later in Heesch een soortgelijk incident plaats. Aan het Struisgras werd ’s ochtends vroeg op zondag 13 augustus een Mercedes-bus in brand gestoken.
De politie onderzoekt nog of er mogelijk een verband is tussen de twee incidenten. Weet of vermoedt u hier iets over, laat het alstublieft weten.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over een of meer van de drie verdachten op de camerabeelden?
  • Wie weet of vermoedt iets over een motief voor de brandstichting(en)?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar