Gezocht drietal pleegt gewelddadige overvallen

Beloning € 80.000

Ze beschikken over indrukwekkend wapentuig

Ernst Volker Staub, Daniela Klette en Burkhard Garweg, oud-leden van de Rote Armee Fraktion (RAF), zijn sinds 1990 op de vlucht voor de Duitse politie. Zij hebben zich in de loop der jaren schuldig gemaakt aan een reeks gewelddadige overvallen op supermarkten en geldtransporten. Het vermoeden bestaat dat het drietal zich schuilhoudt in Nederland.

Cremlingen

De politie gaat ervan uit dat het drietal geld nodig heeft en de overvallen pleegt om in hun levensonderhoud te voorzien. De meest recente was op 25 juni 2016. In het stadje Cremlingen, voorbij Hannover, beroven ze met grof geweld een geldtransport. Ze gebruiken daarbij een pistool, een Kalasjnikov machinegeweer en zelfs een raketwerper. Met zowel het pistool als de Kalasjnikov is twee maal geschoten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nederland

Het drietal ging er in Cremlingen vandoor in een grijze Ford Mondeo. Die werd door de politie zo’n 10 kilometer verderop teruggevonden en op sporen onderzocht. In de auto werd een stukje gevonden van een Nederlandse krant, wat het vermoeden lijkt te bevestigen dat de drie zich in ons land schuilhouden. Mogelijk spreken ze goed Nederlands.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalementen

Burkhard Garweg is met zijn 48 jaar de jongste van de drie. Hij is 1.80 meter lang en heeft een spits gezicht met een grote neus en blauwe ogen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Van Daniela Klette, inmiddels 58 jaar oud, is er geen recent beeldmateriaal. De foto hiernaast is uit 1988. Klette is 1.65 meter lang, heeft moedervlekken in het gezicht en donkere ogen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ernst Volker Staub, 62 jaar oud, is 1.83 meter lang en heeft blauwgroene ogen. Waaraan Staub zou kunnen opvallen, is de slechte staat van zijn gebit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over één of meerdere van de drie personen? Heeft u hen in het afgelopen jaar gezien of weet u waar zij op dit moment verblijven?

Contant geld

Het drietal is inmiddels op een leeftijd dat het voorstelbaar is dat ze soms medische hulp nodig hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld een huisarts, apotheek of tandarts hebben bezocht. Wat in zo’n geval kan opvallen, is dat ze uitsluitend met contant geld betalen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Duits kenteken

De Ford Mondeo die ze in Cremlingen hebben gebruikt, was eind 2015 in Duitsland gekocht. Het is dus mogelijk dat ze een half jaar in die wagen hebben gereden, mogelijk ook in Nederland, of hem ergens gestald hadden. Het Duitse kenteken van de Mondeo was WF-FL-880.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de Ford Mondeo is geweest tussen december 2015 en juni 2016? Wellicht herinnert iemand zich de wagen vanwege de Duitse kentekenplaten of mogelijk in combinatie met de gezochte personen.

Vuurwapengevaarlijk

Het staat niet vast dat Staub, Garweg en Klette altijd samen zijn. Mogelijk hebben ze ieder hun eigen verblijfplaats. Indien u één of meer van hen signaleert, benadert u hen dan niet zelf; ze gelden alle drie als extreem vuurwapengevaarlijk. Waarschuwt u onmiddellijk de politie, ook als u bijvoorbeeld weet waar het trio in het afgelopen jaar is geweest of als u in de eerste helft van 2016 de grijze Ford Mondeo hebt gezien.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar