Groep oplichters met babbeltruc

De politie waarschuwt voor een specifieke babbeltruc-methode die onlangs weer is opgedoken. Mogelijk voeren de daders deze truc aan de lopende band uit door heel Nederland.

update

10 tips, dank!

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Babbeltruc

De oplichtersclub is in ieder bij de HEMA in Goes in de Klokstraat actief geweest. Ze zoeken een slachtoffer uit waar ze de pincode bij afkijken. Daarna spreken ze de persoon aan om te zeggen dat diegene geld op de grond heeft laten vallen. Later spreken ze de persoon weer aan: dat het een vergissing was, dat het briefje van vijf toch van hen was en of de persoon het terug wil geven. Als het slachtoffer dan zijn of haar portemonnee trekt om het  geld te pakken, wordt diegene gerold. 

Meer slachtoffers?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is nog meer slachtoffer geworden van deze babbeltruc?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De daders in de HEMA in Goes waren een man en een vrouw. De man was stevig gebouwd en droeg een geruit overhemd. De vrouw heeft lang blond haar in een staart droeg een hoedje en had een vrij grote boezem en sprak gebrekkig Nederlands. Bij het pinnen bij de geldautomaat van de Rabobank aan de Van Doornestraat in Goes op maandag 19 juni zien we de mannelijke dader van de HEMA samen met een derde dader.

Help de politie

  • Wie (her)kent dit trio ? 

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar