Groepen inbrekers slaan toe op klaarlichte dag

De politie vermoedt een verband tussen twee brutale inbraken in Amsterdam en Diemen afgelopen zomer. Er zijn in elk geval twee overeenkomsten: de daders sloegen midden op de dag toe en wisten in beide gevallen tamelijk waardevolle spullen buit te maken.

Kijkt u alstublieft naar de bewakingsbeelden op deze pagina en neem contact op met de politie als u een of meer van de personen herkent.

Appartement in Diemen

Drie vrouwen verkenden de omgeving van appartementengebouw Punt Sniep in Diemen, op maandag 20 juni 2022, voordat ze zich toegang verschaften tot de woning van een jong stel. Na circa veertig minuten kwamen ze naar buiten met onder meer een rolkoffer.

Die rolkoffer is eigendom van de bewoners, net als de prijzige inhoud. Schoenen van het merk Jimmy Choo zaten er bijvoorbeeld in, een koffiemachine, een aantal sieraden en twee apparaten van het merk Dyson: een stofzuiger en een zogenoemde Airwrap – een föhnset ter waarde van zo’n 500 euro.

tipformulier – Diemen

Overschiestraat in Amsterdam

Zo’n zelfde Airwrap behoorde ruim een maand later tot de buit bij een vergelijkbare inbraak in Amsterdam. Op 23 juli 2022 sloegen twee vrouwen en een man daar toe in een appartement aan de Overschiestraat. De politie vermoedt dat de beide vrouwen er ook in Diemen bij waren. Eén van hen was mogelijk zwanger.

Het is goed mogelijk dat de inbrekers tot een grotere groep behoren die op diverse plekken in het land actief is in wisselende samenstelling. De buitgemaakte luxe goederen zijn en/of worden mogelijk ergens te koop aangeboden.

tipformulier – Amsterdam

Geef uw tip door

  • Wie heeft informatie over een of meer van de personen op de camerabeelden?
  • Wie weet of vermoedt waar de gestolen spullen kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ALGEMEEN TIPFORMULIER

Kijk ook eens naar