Inbreker tijgert uur lang door computerwinkel

Bijzondere bewakingsbeelden van een computerwinkel in Rouveen. Op maandagochtend 29 maart 2021 verkende een inbreker tijgerend de winkel en maakte hij voor duizenden euro’s buit.

Dat tijgeren deed de inbreker niet voor niets. Hij bleef bewust laag bij de grond om te voorkomen dat het alarm af zou gaan.

Duizenden euro’s aan elektronica

De man nam ruim de tijd om het pand te verkennen. In het uur dat hij door de winkel sloop, nam hij zelfs op zijn gemak de bestellijsten door. Uiteindelijk verzamelde de inbreker voor vele duizenden euro’s aan elektronica, die hij met hulp van een handlanger mee naar buiten neemt.
De buit bestaat uit onder meer een Apple MacBook Pro 15”, een Samsung-tablet en een Acer Swift. Vermoedt u dat één van onderstaande spullen ergens te koop zijn aangeboden, neem alstublieft contact op.

Gat in glas

Later ontdekten de eigenaars dat de daders een gat in het glas hebben gesneden om binnen te komen. Ook zijn de veiligheidsbeugels verbogen bij hun pand aan de Oude Rijksweg.

Voorverkenning 

Vermoedelijk hebben de daders voorafgaand aan de inbraak de omgeving verkend met twee auto’s. Beide voertuigen hadden witte kentekenplaten. Eén betreft een lichtkleurige auto, de andere is vermoedelijk een zwarte bestelwagen.

Stop Heling

Koopt u weleens tweedehands elektronica? Check dan vooraf altijd of de spullen niet als gestolen geregistreerd staan. Dit kunt u aan de hand van serienummers checken op stopheling.nl.

Wie herkent de daders?

Neem alstublieft contact op als u (een van) de mannen herkent, iets van de voorverkenning heeft gezien of mogelijk weet waar de gestolen spullen zijn gebleven.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar