‘Jackpotting’ van geldautomaten

Daders doen drie kraakpogingen, maar maken niets buit

update

De ogen van die mannen moeten herkend kunnen worden, maar dat is ondanks 8 tips nog niet gebeurd. Blijft u meedenken.

In april en mei 2017 proberen twee mannen tot drie maal toe een geldautomaat te kraken. Eerst halen ze bakzeil in Made en daarna mislukken nog twee pogingen in Breda.

Binnenwerk

‘Jackpotting’ is een opkomende manier om geldautomaten te kraken. Door grote gaten in de geldautomaat te boren, is het de bedoeling om bij het binnenwerk te komen. Vervolgens wordt de machine zodanig gemanipuleerd dat die begint uit te betalen. Als dat lukt: jackpot.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Made

Aan de Nieuwstraat in Made komen in de nacht van 12 op 13 april, rond 01.30 uur, twee mannen op een scooter aan bij de geldautomaat daar. Terwijl de ene man bij de scooter blijft en de wacht houdt, boort de andere een groot gat in de geldautomaat. Maar wat de rest van hun plan ook is, het mislukt: ze druipen af zonder geld.

Breda

Hetzelfde duo, met dezelfde scooter, wordt 8 dagen later in Breda gefilmd door de beveiligingscamera van de geldautomaat aan de Heksenakker. Dezelfde man als in Made slaat weer aan het boren, maar deze keer komt zijn handlanger er bij staan om foto’s te maken. Opnieuw weten ze niets buit te maken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bij dezelfde automaat aan de Heksenakker proberen ze het 4 weken later nogmaals. Rond 02.00 uur in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 mei komen ze weer aan op de scooter en boren ze gaten in de machine. Deze keer duwen en trekken ze aan de automaat, maar ook dat helpt ze niet. Geen jackpot.

Informatie

De politie weet genoeg over de scooter en de gestolen kentekenplaat ervan, daarover hoeft u niet te tippen. Des te meer kunt u helpen als u informatie heeft over de twee daders. Kijkt u naar de bewakingsbeelden en laat het weten als u de mannen (her)kent.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar