Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Jonge man afgetuigd en zijn rekening leeggehaald

Opsporing Verzocht Preloader

Een 24-jarige Amsterdammer werd mishandeld, opgesloten en bestolen toen hij in Landsmeer een vrouw bezocht die hij als vriendin zag. Die vrouw is aangehouden en is verdachte in de zaak, maar de politie wil met uw hulp de twee daders vinden die de man toetakelden. Er werd ook meer dan tienduizend euro van zijn rekening gepind.

De nachtmerrie voor het slachtoffer begon tegen 21.00 uur op maandag 5 juni 2023. Hij had eerder die dag 500 euro aan de betrokken vrouw geleend en kon dat zogenaamd nú weer bij haar thuis komen ophalen. Daar werd hij echter overmeesterd door twee mannen die hij niet kent.

Bekijk het televisie-item

Vastgebonden in kast

Het tweetal dwong hem een slaapkamer in en was van meet af aan agressief. Ze pakten de Amsterdammer zijn telefoon af en eisten de ontgrendelcode. Iedere keer dat het slachtoffer een antwoord gaf dat hen niet aanstond, sloegen ze hem onder meer met een stok.
Op die manier ontfutselden ze hem ook zijn bankpassen en pincodes. Vervolgens bonden ze de man vast en sloten ze hem op in een kast. Pas zo’n zeven uur later lukte het hem om te ontsnappen.

Rekening geplunderd

Die nacht heeft de man die u hierboven op de beelden ziet, meerdere keren gepind bij een geldautomaat aan de Overtoom in Amsterdam. Hij haalde bijna 12.000 euro van de rekening van het slachtoffer.
De tweede verdachte is volgens het slachtoffer een licht getinte man van begin twintig met lichtbruin, krullend haar. Die avond in juni had hij een oranje joggingpak aan met zwarte accenten; vermoedelijk een jack en broek van Nike Tech zoals op de foto hieronder.

Soortgelijke kleding van Nike Preloader
Soortgelijke kleding van Nike
Soortgelijke kleding van Nike Preloader

Help de politie

Uit de verklaring van het 24-jarige slachtoffer komt de indruk naar voren dat de twee daders heel professioneel te werk gingen. Mogelijk hebben ze eerder soortgelijke misdrijven gepleegd en/of hebben ze nog plannen in die richting. Help de politie om deze mannen van straat te halen.

  • Wie weet of vermoedt iets over (een van) de daders die het slachtoffer mishandelden en opsloten? Zegt mogelijk het oranje joggingpak u iets of is u opgevallen dat een mogelijke verdachte in juni ineens over veel contant geld beschikte?
  • Wie herkent de man op de camerabeelden van de Overtoom in Amsterdam die nacht van 5 op 6 juni? Hij droeg een groen trainingspak van Under Armour en daaroverheen een lichtblauw jack met capuchon.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar