Kunstwerken gestolen uit historisch pand gemeente

Beloning € 10.000

Uit het voormalige Raadhuis van de Noord-Hollandse gemeente Medemblik zijn een aantal belangrijke, dierbare schilderijen en enkele andere objecten gestolen. De exacte datum waarop dat gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het moet in augustus 2023 zijn geweest.

De schilderijen zijn sinds half oktober weer terecht, maar van onder meer een grote barometer en een bijzondere kroonluchter die ook werden ontvreemd, ontbreekt nog ieder spoor. De gemeente heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de diefstal.

update
teaser-date

21-03-2024 11:24

De barometer is in maart 2024 afgeleverd bij de recherche in Amsterdam en is inmiddels weer in het bezit van de gemeente Medemblik. Alleen van de kroonluchter die u hieronder op de foto ziet, ontbreekt nog ieder spoor. 

Deze bijzondere kroonluchter is nog niet terecht Preloader
Deze bijzondere kroonluchter is nog niet terecht
Deze bijzondere kroonluchter is nog niet terecht Preloader

Auto of bestelbus

Er zijn helaas weinig aanknopingspunten die in de richting van de daders  wijzen. Er moet, gezien de omvang van de buit, een auto of bestelbus zijn gebruikt. Denkt u daarvan iets te hebben gezien of heeft u mogelijk iemand over de diefstal horen praten, neem dan alstublieft contact op met de politie.
Ook is het goed mogelijk dat is geprobeerd (delen van) de buit te verkopen. Weet u daar iets over, hoort de politie ook heel graag van u.

Voormalig Raadhuis aan de Dam Preloader
Voormalig Raadhuis aan de Dam
Voormalig Raadhuis aan de Dam Preloader

Help de politie

Woont u in de omgeving van het voormalig Raadhuis en beschikt u over camerabeelden waarop iets staat dat in dit onderzoek van belang kan zijn? Geef het alstublieft door aan de politie of upload uw beelden direct via het online tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar