Kwetsbare man (66) mishandeld door overvaller

Een 66-jarige man met een zeer broze gezondheid werd door een indringer zo zwaar mishandeld dat hij blijvend oogletsel opliep. Het gebeurde rond 2.30 uur in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september 2019.

update
teaser-date

14-01-2020 20:55

Dankzij de acht tipgevers zit het onderzoek in een versnelling. Weet u iets, maar heeft u nog niet gesproken met de politie? Geef het alstublieft door.


Het slachtoffer werd die nacht plotseling wakker doordat iemand zijn slaapkamer binnenkwam. De overvaller sprong bij hem op bed en sloeg hem zo hard dat hij op de grond belandde.

Ondanks dat de 66-jarige bewoner zich nauwelijks kon verweren, bleef de overvaller enige tijd op het kwetsbare slachtoffer inslaan en -trappen.

Auto teruggevonden

De overvaller doorzocht daarna de woning en stuitte daarbij op onder meer een kistje met contant geld, dat hij meenam. Ook stal de dader onder meer een aantal sieraden en de auto van het slachtoffer, een grijze Opel Zafira.

Die auto werd op vrijdagochtend 27 september teruggevonden op de parkeerplaats van het zwembad van vakantiepark Emslandermeer vlakbij het dorp Vlagtwedde.

Mede door de autodiefstal houdt de politie er rekening mee dat de dader mogelijk een handlanger had. Die zou hem hebben kunnen afgezet bij de vrij afgelegen woning van het slachtoffer aan de Zodenpandweg.

Entree dinopark Wedde Preloader
Entree dinopark Wedde
Entree dinopark Wedde Preloader

Kluis van Dinopark

Ergens tussen zondagavond 22 september en donderdag 26 september is een kluis ontvreemd bij een insluiping op Dinopark Tenaxx in het nabijgelegen Wedde. Mogelijk is er een verband met de woningoverval; het slachtoffer is manager van het Dinopark geweest.

Dader met matige conditie

Volgens het slachtoffer was zijn belager een vrij grote man met vermoedelijk een matige conditie. De overvaller leek tijdens de mishandeling snel buiten adem te zijn. Hij sloeg daarbij met beide vuisten vanaf de zijkant, wat het slachtoffer beschreef als de ‘boerenslag’ – ofwel de dader maaide om zich heen.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de dader is van de gewelddadige woningoverval of wie mogelijke zijn handlanger(s) is of zijn?
  • Wie heeft informatie over de insluiping op Dinopark Tenaxx of over de daarbij meegenomen kluis?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via onderstaande link kunt u het 66-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar