Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Levenloze lichaam gevonden Rini van Setten (36) langs de Lekdijk-West

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 15.000

Twee dagen na zijn vermissing wordt het lichaam van de imposante ‘Haagse Rinus’ gevonden.

Op vrijdag 8 februari wordt langs de Lekdijk-West in Bergambacht, lokaal bekend als ‘het Strandje’, het levenloze lichaam aangetroffen van Rini van Setten (36). Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Het laatste teken van leven was op woensdag 6 februari toen hij rond 18:30 uur vertrok vanuit Zoetermeer om naar een afspraak om 21:00 uur in Den Haag te gaan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scheveningen

Op dinsdag 12 februari wordt de grijsblauwe Renault Laguna van Rinus gevonden in Scheveningen. Hij stond geparkeerd in de Reepstraat vlakbij de kruising met de Vissershavenstraat. Wanneer de auto daar is neergezet en door wie is niet bekend. Rini kan hier zelf nog heen zijn gegaan maar zijn auto kan ook later door iemand anders op deze plek zijn achtergelaten. Dat moet ergens tussen woensdag 6 en dinsdag 12 februari geweest zijn. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er in die tijd nog met de auto is gereden en dat dat is gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motorclub

Er gaat een gerucht over het slachtoffer waar de politie graag meer over wil horen. Rini van Setten zou in de periode voor zijn dood van plan zijn geweest zich aan te sluiten bij een bekende Haagse motorclub. De rechercheurs weten niet of dat iets met zijn dood te maken heeft maar zijn wel benieuwd of er iets klopt van dat gerucht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van de moord op Rini van Setten (36)?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat het lichaam van Rini van Setten langs de Lekdijk-West in Bergambacht werd gedumpt?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Rini nog gezien of gesproken na woensdag 6 februari rond 18:30 uur?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet met wie Rini om woensdagavond 6 februari om 21:00 uur in Den Haag een afspraak had?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie reed er om 05.05 uur in een busje of bestelauto over de Lekdijk-West, vlakbij de plek waar Rini werd gevonden in de richting van Bergambacht?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was de fietser die toen voorbij het busje reed?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat de grijsblauwe Renault Laguna van Rinus ergens tussen woensdag 6 en dinsdag 12 februari geparkeerd werd in de Reepstraat in Scheveningen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat er tussen woensdag 6 en dinsdag 12 februari met zijn auto is gereden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over het gerucht dat Rini zich aan zou sluiten bij een bekende Haagse motorclub?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Rini van Setten woonde de laatste periode van zijn leven bij zijn moeder en zus in Den Haag. Met zijn bijna 2 meter lengte en 150 kilo zwaar, was hij een imposante verschijning. ‘Haagse Rinus’, zoals hij veel genoemd werd, werkte onder andere als portier bij verschillende uitgaansgelegenheden in Den Haag en kluste daarnaast wat bij, waardoor hij geen onbekende was voor de politie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Den Haag

Op woensdagochtend 6 februari, twee dagen voordat hij 45 kilometer verderop wordt gevonden bij Bergambacht, is Rini nog bij zijn moeder in Den Haag. In de loop van de ochtend vertrekt hij daar en door verschillende mensen wordt hij die dag nog gezien. Onder andere in Den Haag als hij die middag op pad gaat om oud ijzer te verhandelen zoals hij wel vaker deed.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Afspraak

Rini van Setten rijdt die woensdag in zijn grijsblauwe Renault Laguna met kenteken 20-NN-FJ. Het laatste wat van zijn doen en laten bekend is, is dat hij die avond rond 18.30 uur vertrekt vanuit Zoetermeer om naar een afspraak om 21:00 uur in Den Haag of de directe omgeving te gaan. Hij komt daar echter nooit aan en na 20.00 uur die woensdagavond 6 februari is Rini spoorloos.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Om 05.05 uur rijdt een busje of bestelauto over de Lekdijk-West in de richting van Bergambacht. Niet ver van de plek waar 3 uur later het slachtoffer wordt gevonden leek het busje stil te staan. Op dat moment passeert uit de tegenovergestelde richting een fietser. Dat busje kwam uit de richting van Lekkerkerk gereden. De inzittenden zouden met de moord te maken kunnen hebben maar zij kunnen ook belangrijke getuigen zijn. Ook de fietser die voorbij rijdt kan een belangrijke getuige zijn.

Kijk ook eens naar