Lichaam aangetroffen in dakkoffer in Oranjekanaal

De politie doet een dringende oproep om informatie omtrent de overleden persoon die op maandag 7 februari 2022 werd gevonden in de Drentse plaats Orvelte. Het lichaam bevond zich, in een dakkoffer, in het Oranjekanaal.

De koffer lijkt op die op de foto hieronder en er zit ook zo’n zelfde sticker op met het modelnummer: GTI Sport 500.

update
teaser-date

11-02-2022 15:18

Gebleken is dat het slachtoffer zeer waarschijnlijk een 37-jarige vrouw uit Hongarije is. Op vrijdagochtend 11 februari heeft de politie een 52-jarige man uit Assen aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij haar dood.

De vrouw verbleef al enkele jaren in Drenthe en heeft in onder meer Emmen en Assen gewoond. Nadat zij begin februari als vermist werd opgegeven, was één van de mogelijke scenario’s waarmee de politie rekening hield dat de Hongaarse slachtoffer van een misdrijf was geworden. De rol die de aangehouden Assenaar daarbij heeft gespeeld, wordt onderzocht.

In dit onderzoek blijft uw informatie heel erg welkom.

Van wie kan de dakkoffer zijn?

Zag u recent iemand met zo’n dakkoffer of weet u wie erover heeft kunnen beschikken? Neem alstublieft contact op met de politie. Ook als u zo’n dakkoffer heeft verkocht of die van u is gestolen, hoort de politie dat heel graag van u.

Uw beelden of informatie

Ieder beetje informatie over een voertuig waarmee de dakkoffer en het lichaam vermoedelijk naar het kanaal zijn gebracht, is zeer welkom. Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving, sla ze dan op en laat het de politie weten – zelfs als u denkt dat er niets verdachts op te zien is.
Ook wil de politie u graag spreken als u mensen heeft gezien die niet in de omgeving thuis lijken te horen. Neem alstublieft contact op of upload uw beelden direct via het tipformulier.

Oranjekanaal bij Orvelte in Drenthe Preloader
Oranjekanaal bij Orvelte in Drenthe
Oranjekanaal bij Orvelte in Drenthe Preloader

Help de politie

  • Wie heeft informatie over wie bij de dood van het slachtoffer betrokken kunnen zijn geweest en/of bij het achterlaten van het overleden lichaam?
  • Wie weet of vermoedt wie op 7 februari of kort ervoor over de GTI Sport 500 dakkoffer kon beschikken?
  • Wie heeft andere informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar