Man (35) gewond bij schietincident na feest Markerkant

Op zaterdag 15 februari 2020 is een 35-jarige man in zijn buik geschoten na afloop van een feest op een parkeerplaats van het bedrijventerrein de Markerkant in Almere. De politie is nog op zoek naar de verdachte, die er na het incident vandoor ging in een blauwe Skoda Rapid.

update
teaser-date

21-04-2020 20:36

De politie heeft op dinsdag 21 april een 22-jarige man uit Amsterdam en en 26-jarige man uit Almere aangehouden. Het team komt nog graag in contact met getuigen. 

De politie kreeg rond 01.30 uur een melding binnen dat er was geschoten op het bedrijventerrein. Daar werd die avond een feest gehouden met zo’n 150 genodigden en optredens van verschillende bands. Er werden meerdere politiewagens, ambulances en een traumahelikopter ingezet. 

Ruzie tussen feestgangers

Volgens omstanders zou er rond 01.30 uur tussen een aantal feestgangers ruzie zijn ontstaan, die volledig escaleerde toen er plots geschoten werd. Een man werd hierbij in zijn buik geraakt en een andere man raakte licht gewond aan zijn hand. De vermoedelijke schutter is er daarna meteen vandoor gegaan in een blauwe Skoda Rapid.

Soortgelijke Skoda als die waarin de vermoedelijke schutter reed Preloader
Soortgelijke Skoda als die waarin de vermoedelijke schutter reed
Soortgelijke Skoda als die waarin de vermoedelijke schutter reed Preloader

Signalement schutter en bijrijder

Volgens een getuige was de schutter een donkergetinte man van tussen de 18 en 25 jaar oud. Hij was ongeveer 1.75m - 1.85m lang en had een mager/ tenger postuur. De man sprak accentloos Nederlands. Hij droeg die nacht een zwarte Nike-jas en zwarte werkhandschoenen.

Op de bijrijdersstoel van de Skoda zou een persoon hebben gezeten, mogelijk een vriend van de dader. Het zou gaan om een man met lang rastahaar. 

Met spoed naar ziekenhuis

Het slachtoffer dat in zijn buik werd geschoten, is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de kogel via zijn buik bij zijn ruggenwervel terecht was gekomen. Het slachtoffer is inmiddels hersteld, maar de kogel was niet operatief te verwijderen. 

Getuigenoproep

De politie is opzoek naar mensen die meer weten over wat er die avond precies op de Markerkant is gebeurd. Wat was de aanleiding van het schietincident en wie waren erbij betrokken?

Upload uw beelden

De politie hoopt dat er mensen zijn die die nacht video-opnames hebben gemaakt. Beschikt u over beelden, upload die dan alstublieft via het tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

U kunt, via de link hieronder, het slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar