Straatrover met automatisch wapen maakt dure horloges buit

  • Almere

Twee mannen die aan de Watercipresstraat in Almere een afspraak hadden, werden na afloop op straat bedreigd en beroofd. De dader beschikte, zoals te zien op camerabeelden, over een automatisch wapen. Hij dwong beide slachtoffers hun horloge af te geven.

Het gebeurde op dinsdagavond 27 februari 2024 rond 19.10 uur. Uit beelden uit de omgeving leidt de politie af dat de verdachte al rond 17.30 uur bij het nabijgelegen station Almere Parkwijk was.

Verdachte en auto

De straatrover oogt vrij jong, heeft een getinte huidskleur en was geheel in donkere kleding gehuld. Hij is vermoedelijk in een donkerkleurige auto naar het station gekomen en vanaf daar naar de locatie gelopen waar hij de slachtoffers beroofde.

Aannemelijk is dat toen hij met zijn buit wegrende, dat terug naar die auto was. Heeft u de verdachte en/of zijn auto gezien, meld dat dan alstublieft bij de politie. Ook als u een idee heeft in welke richting hij na 19.10 uur kan zijn weggereden, hoort de politie heel graag van u.

Bijzondere horloges

Het is de slachtoffers overigens een raadsel hoe de dader op het idee is gekomen juist hen te overvallen. Het is mogelijk dat de straatrover door iemand is getipt. Denkt u daarover iets te weten, geef dat dan alstublieft door aan de politie.
Beide mannen hadden die 27e februari een tamelijk kostbaar horloge om. Het ene is een Rolex Yachtmaster en het andere is een model Amvox 1 van Jaeger LeCoultre. Laatstgenoemde is nummer 1110 van een ‘limited edition.’

242132_almere_2luikhorloges.jpg
Soortgelijke horloges
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie is de straatrover met het opvallende wapen? Waar kan de politie hem vinden?
  • Waar kunnen de buitgemaakte horloges nu zijn? Meld het alstublieft als u die mogelijk ergens aangeboden ziet.
  • Rond 17.40 uur heeft een aantal mensen in de buurt van de donkerkleurige auto gestaan daar bij station Almere Parkwijk. Met deze mensen wil de politie nog graag spreken.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Parkwijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.