Man (45) wordt beschoten op zijn eigen oprit

Op maandag 02 oktober 2017 wordt om 08.00 uur een 45-jarige man beschoten op de oprit van zijn woning aan de Dotinga Tún in Drontrijp. De vermoedelijke vluchtauto van de daders staat iets later in brand in het nabijgelegen Deinum.

update

Gelukkig meldde zich een getuige, en er zijn mogelijk ook nieuwe bewakingsbeelden van de daders gevonden. De bestuurder van de bestelbus waarachter de daders in Deinum reden heeft zich helaas nog niet gemeld.

Op het moment van schieten was de vrouw van het slachtoffer ook buiten en zat zijn jongste dochter in de auto toen haar vader voor haar ogen werd neergeschoten. Zij zijn niet gewond geraakt, maar ze hadden wel slachtofferhulp nodig. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk drugsconflict

Het slachtoffer heeft het schietincident overleefd. Hij is een bekende van de politie, mogelijk heeft de beschieting te maken met een conflict in de hennepwereld. Niet lang na het schietincident stond een BMW 5-station met vervalst kenteken 68-KBN-7 in brand in het nabijgelegen dorp Deinum. Vermoedelijk de auto van de daders. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Inmiddels is duidelijk dat de daders die ochtend waarschijnlijk al om 07.30 uur op de Dotinga Tun stonden met die BMW, of misschien ook al eerder rond het huis hebben gehangen. Meteen na het schieten rennen twee mannen naar de BMW die iets verderop richting de Skoallanswei staat. Daarna rijden ze weer langs hun slachtoffer, en gaan dan vermoedelijk via de parallelweg langs de A31 richting Marssum het dorp uit. 

Getuigenoproep: bestuurder bestelbus

Bij het crematorium gaan ze rechtdoor, en via de Sylsterdyk naar It Holt bij Deinum. Daar moet de BMW wanneer hij onder het viaduct doorgaat een tijdje inhouden achter een bestelbus. De bestuurder van die bestelbus wordt nog gezocht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de bestuurder van de bestelbus? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deinum

Via It Holt gaat het naar de Seine in Deinum waar de vluchtauto wordt neergezet en rond 08.25 uur in brand wordt gestoken. Daarna zijn de daders waarschijnlijk overgestapt in een donkerkleurige BMW 5-serie, een Sedan. Die heeft daar waarschijnlijk een tijdje al staan wachten, toen zijn ze weer richting de N31 of de A32 gereden. De politie zoekt getuigen die iets daar of eerder op de route hebben gezien van de BMW of de inzittenden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders zien rijden in de BMW 5-station of later in de BMW 5-serie Sedan? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar