Man (65) dood door misdrijf in huis aan de Hontestraat

Politie vermoedt verband met wietplantage op zolder

Op maandag 20 maart 2017 om 17.30 uur is, in zijn huis aan de Hontestraat, het lichaam gevonden van de 65-jarige Kees van Schaik. Van Schaik, die alleen woonde, is door een misdrijf om het leven gekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geruzie

Een dag eerder, op zondag de 19e, is meneer Van Schaik rond 17.00 uur nog voor zijn huis gezien. Die avond, rond 23.30 uur hebben de buren geruzie gehoord, waarbij ze twee andere stemmen hoorden naast die van de heer Van Schaik.
Daarna, op een onbekend tijdstip, heeft een aantal mensen het huis verlaten. Zij zijn in de Hontestraat in een auto gestapt en vertrokken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft ’s avonds laat of ’s nachts, mensen uit het huis van meneer Schaik zien komen? Kunt u hen beschrijven?

Alarm

Op maandagochtend vonden diezelfde buren het al vreemd dat buurman Kees niet kwam koffiedrinken; dat deed hij immers altijd. Toen ze ’s middags nog niets van hem hadden vernomen, sloegen de buren alarm, waarna het lichaam van meneer van Schaik werd gevonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wietplantage

Op de zolder van Van Schaiks trof de politie een wietplantage aan. Daar was net geoogst. Een voor de hand liggend scenario is dat het misdrijf daarmee te maken heeft.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de activiteiten van Van Schaik of over personen met wie hij omging?

Stationwagon

In verband met deze zaak is de politie op zoek naar een zwarte stationwagon die op die zondag 20 maart in de Hontestraat is gezien, zowel overdag als ’s avonds. De auto heeft witte kentekenplaten met zwarte of blauwe tekens erop. Wat opviel was dat één van de koplampen duidelijk feller was dan de andere.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zwarte stationwagon gezien?
    Heeft u gezien wie er in zaten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is verder iets verdachts opgevallen op 19 of 20 maart 2017 in of nabij de Hontestraat in Rilland?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar